Leke Tedavisi
İçerikler Tablosu
Leke Tedavisi; Pek çok insanın şikayetçi olduğu cilt lekeleri, temelde belli başlı problemlerden kaynaklanıyor olsa da, önemli sağlık sorunlarının habercisi de olabiliyor. Aynı zamanda estetik açıdan kişileri olumsuz etkileyebiliyor.
Bunların sebepleri arasında ise cildin genetik yapısı, güneşe maruz kalma süresi, hormonal değişimler, hamilelik, hormon tedavisi veya doğum kontrol hapı kullanımı sayılabiliyor.
Bu noktada hangi uygulamanın doğru tedavi olduğunu belirlemek için mutlaka uzman bir doktora muayene olunması gerekiyor. Tedavi protokolü, sahip olunan lekenin türüne göre uygulanıyor ve lekenin türüne, yaygınlığına göre değişkenlik gösteriyor.
Cilt Lekeleri Neden Oluşur?
Cildimizin rengi büyük ölçüde melanosit hücreleri tarafından üretilen, melanin adı verilen pigmentler ile belirlenir. Derinin rengini belirleyen melaninler çeşitli faktörlerin de etkisiyle belirli alanlarda yoğunlaşabilir.
Bu yoğunlaşmanın sonucunda da ciltle ilgili en sık görülen sağlık sorunlarından biri olan cilt lekeleri ortaya çıkar. Sizler de leke tedavisi hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Leke Tedavisi Nedir?
Ciltte istenmeyen lekelerin tedavisi için farklı uygulamalar tercih edilir. Bu uygulamalar arasında bulunan lazer tedavileri ile en etkili ve doğru sonuca ulaşmak mümkündür. Leke tedavisinde en çok tercih edilen yöntemlerin başında ise, BBL Hero FullBody, Scarlet X, Starwalker Lazer, ICON lazer ve Fraksiyonel Karbondioksit Lazer (CO2) uygulamaları vardır.
BBL Hero Full Body: Geniş dalga boyunda ışık verdiği için cildin alt tabakalarına da rahatlıkla etki eder. Yaş fark etmeden uygulanabilir. Boyun, göğüs, kol, sırt ve bacak gibi vücudun tüm bölgelerinde işlem yapabilir.
Scarlet X: Özel tasarımlı altın kaplama mikro iğneler ile termal ve kontrollü hasar oluşturulur. Cildi derinlemesine uyaran bu sistem ile daha sağlıklı bir cilt görünümü elde edilmesi amaçlanır.
Starwalker: Gönderilen ışının şekli ve büyüklüğü, daha kolay, daha hızlı ve hassasiyete duyarlı işlemler yapılmasına olanak sağlar. Özellikle koyu cilt rengine sahip kişilerin leke tedavisinde tercih edilebilir.
ICON: Kullandığı IPL teknolojisi ile cildin alt tabakasına derinlemesine nüfuz eder, cildin yenilenme sürecini başlatır.
Fraksiyonel Karbondioksit (CO2): Lazer peeling yöntemidir, deriyi yeniden canlandırır.
Leke Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Tedavi süreci lekenin türü, deri içindeki derinliği, yaygınlığı ve kişinin tedaviye uyumu gibi nedenlere bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu nedenle öncelikle lekenin türü ve yaygınlığı dermatoloji uzmanlarımız tarafından dermoskopi ve özel ışık sistemleri yardımıyla muayene edilir ve uygun olan tedavi yöntemi belirlenir.
Hangi Sorunlar Tedavi Edilir?
- Güneş lekeleri,
- Çiller,
- Doğum lekeleri,
- Sivilce ve skar,
- Gebelik çatlakları,
- Yanık izleri,
- Ciltteki ince kırışıklıklar.
Kimlere Uygulanamaz?
- Hamilelere,
- Kan sulandırıcı ilaç kullananlara,
- Kullanılan lazer frekansına aşırı duyarlılığı olanlara,
- Pemfigus gibi deri hastalığı olanlara,
- Vitiligo hastalarına,
- Aktif enfeksiyonu olanlara.
Yan Etkisi Var Mıdır?
Genellikle lazer tedavisi uygulanan kişilerde bir yan etki görülmez. Ancak çok nadir karşılaşılan yan etkiler şunlardır:
- Ağrı: Lazer uygulamaları sırasında deriye bir lastiğin çarpmasında hissedilen bir ağrı gibi his olabilir. Bu nedenle işlem öncesi deri anestezik maddelerle uyuşturulur. Bunun yanında soğuk hava desteği ile ağrı hissi azaltılmaya çalışılır.
- Renk Değişikliği: İşlem sonrası tedavi alanında kırmızı, kahverengi ve beyaz tonlarda farklı renk değişiklikleri görülebilir. Bu tür sorunlar genelde bir hafta içinde düzelir. Makyajla kapatılmasında sorun yoktur.
- Şişlik: Tedavi alanında geçici kabarmalar olabilir. Tek tek sorunlarda genelde 2-3 saatte düzelme görülür. Yaygın olan sorunlarda 24 saate kadar uzayan şişkinlik görülebilir.
- Geçici Ton Farklılıkları: Bu sorun kendiliğinden düzelebileceği gibi bazı durumlarda ek tedaviler gerektirebilir.
Tedavi Öncesinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
- Tedavi alanı uygulama öncesinde temizlenmelidir,
- Kan sulandırıcı ilaçları tedaviden 3-7 gün önce bırakılmalıdır,
- Güneşe maruz kalma uygulamadan 15 gün önce kesilmelidir,
- Demir hapı kullanımı durdurulmalıdır.
Tedaviden Sonra Lekeler Tekrar Belirebilir Mi?
Lekenin yapısına uygun tedavi yöntemiyle cilt lekelerinden kurtulmak mümkündür. Ancak güneş ışınlarına maruz kalma, hormonal değişimler ve çeşitli sebeplerle lekeler tekrardan ortaya çıkabilir. Leke kökeni daha derin dokuda ise nüksedebilir. Bu nedenle aralıklı olarak kontrol ve gerekirse tedavi tekrarı yapılabilir.
Leke Tedavisi Fiyatları 2025
Leke tedavisi fiyatları 2025 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.