Whatsapp

Diş İmplantı

Seans Sayısı
1-6
Operasyon Süresi
1 saat
Sonuçların Kalıcılığı
Hayat Boyu
Hastanede Yatış
Yok
Hassasiyet Süresi
1 hafta
İşe Dönme Süresi
Hemen
Anestezi
Lokal Anestezi
Mevsim
Her mevsim
Bizimle İletişime Geçin
KVKK ve Gizlilik Sözleşmesi Okudum, onaylıyorum.

İçerikler Tablosu

Diş implantı nedir?

Diş implantı, eksik dişlerin tedavisinde kullanılan materyallerdir. Özel titanyum vidalardan ve bu vidaların üzerine yerleştirilen materyallerden oluşan diş implantlarının farklı özelliklere sahip pek çok çeşidi bulunmaktadır.

Hastaların ihtiyaçları doğrultusunda planlanan diş implantı tedavisinde amaç; hastanın eksik dişlerini tamamlamak ve böylelikle hastaların yeniden sağlıklı bir diş yapısına kavuşmalarını sağlamaktır.

Eksik dişlerin tamamlanmasının etkili yolu olan diş implantı tedavileri, günümüzün medikal teknolojileri sayesinde hastalarımıza birçok farklı seçenek sunabildiğimiz tedavilerden biridir. Hastaların ağızlarının ölçümünü aldığımız ilk andan implantların yerleştirildiği son ana kadar konforlu bir şekilde tamamlanan implant tedavileri, hastalar için uzun soluklu çözümler sunduğumuz tedavilerdir.

Diş implantı ne işe yarar?

Diş implantları, eksik dişlerin yerini doldurur. Böylelikle eksik diş nedeniyle ortaya çıkabilecek çiğneme zorluğu ve diş eti problemlerinin önüne geçilir.

Çene kemiğine de katkıları vardır. Eksik diş problemi eğer tedavi edilmezse zamanla çene kemiğinde aşınmalar ve deformasyonlar ortaya çıkar. İmplant tedavileri ile bu olası çene deformasyonlarının önüne geçilir.

Diş implantı uygulamasına neden ihtiyaç duyulur?

Pek çok nedeni vardır. Bunlardan ilki kuşkusuz ki rahat yemek yiyebilmektedir. Ağızdaki eksik dişler nedeniyle hastalar yemek yemede zorlanırlar. Ağızdaki eksik dişlerin yerini doldurarak kişilerin daha rahat yemek yemesini sağlarlar.

Diş implantlarına ihtiyaç duyulmasının bir diğer nedeni de estetik kaygılardır. Güzel bir gülüşün tamamlayıcı unsurlarından biri olan tam ve inci gibi dizili diş görünümü, implant tedavisi sayesinde sağlanabilmektedir.

Diş implantı için doğru zaman nedir?

Doğru bir zaman tanımı yapmak sağlıklı bir yaklaşım değildir. Kişilerde meydana gelen diş kayıpları çok veya az olabilir. Her durumda ilk diş kaybı sonrası mutlaka kayıp diş telafi edilmelidir. Ancak bu dönemde eğer kişilerin yan hastalıkları mevcutsa veya tıbbi olarak sakıncalar varsa o zaman diş implantı tedavileri ertelenebilir. Bu nedenle söz konusu diş implantları olduğunda doğru zaman, hastadan hastaya değişiklik göstermektedir.

Diş implantı nasıl yapılır?

Klinik ortamda yapılan işlemlerdir. Diş implantlarında önce hastaların diş çekimi tamamlanır. Eğer kişilerin sağlıklı bir çene yapısı varsa o zaman diş çekiminden hemen sonra ağız ölçüsü alınarak implantlar hazırlanmaya başlanır. Fakat diş çekimi sonrası çenede travmalar söz konusu olduysa o zaman ölçü alımı için birkaç gün beklenmesi gerekir.

Dişlerin ölçüsü alındıktan sonra özel titanyumdan oluşan vidalar çene kemiğine yerleştirilir ve çenede yeni dişler için yapay kök görevi görmeye başlar. Ardından tercih edilen implant çeşidine göre özel titanyum vidaların üzeri yeni dişlerle kaplanır ve işlem tamamlanır.

Diş implantı kimlere yapılır?

Farklı nedenlere bağlı olarak dişlerinde eksiklikler bulunan ve diş tedavisi görmesinde tıbbi bir engeli olmayan 18 yaşını doldurmuş her kadın ve erkeğe yapılabilir.

Diş implantı hazırlık süreci nasıldır?

Eğer hastalar, kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorlarsa hastaların onlara bu ilaçları reçete eden doktorun bilgisi dahilinde bu ilaçları kullanmaya ara vermeleri gerekmektedir. Bununla birlikte kan sulandırıcı etki gösteren bitki çayları ve takviye gıdalardan da uzak durulması gerekmektedir.

Diş implantı kimlere yapılmaz?

18 yaşından küçük hastalara, dişlerindeki deformasyonları iyileştirmek için diş çekimine gerek olmayanlara ve şekeri düzenli olmayan hastalara diş implantı tedavisi yapılmaz.

Diş implantı için yaş sınırı nedir?

Alt yaş sınırı 18’dir. Bunun nedeni 18 yaşına kadar kişilerde kemik gelişiminin devam etmesidir. Bununla birlikte söz konusu diş implantları olduğunda işlem için herhangi bir üst yaş sınırı söz konusu değildir.

İmplant diş tehlikeli mi?

Uzman bir diş hekimi tarafından yapıldığı takdirde diş implantı tedavileri konforlu ve güvenilir uygulamalardır.

İmplant diş çürür mü?

İmplant dişler, doğal dişlerle karşılaştırıldığında çürüme riski çok daha düşüktür. Bunun nedeni, doğal dişler gibi çürüme olasılığı olan organik maddeler içermeyen, genellikle metal veya seramik gibi dayanıklı malzemelerden yapılan implant dişlerin olmasıdır. Ancak çene kemiği ve dişetinin implant dişlerin etrafında kalması çok önemlidir. Sağlıksız dişetler, implantın çevresindeki alanın açılmasına neden olabilir ve implantın stabilitesini etkileyebilir. Implantların bakımı da çok önemlidir. Doğal dişler gibi, implant dişler de sık sık fırçalanır, diş ipi kullanılır ve diş hekimi tarafından kontrol edilir. Böylece implantın çevresindeki dişetler korunur ve uzun ömürlü olur. Bu nedenle, uygun bakım ve diş hekimi kontrolü ile implant dişlerde çürüme olasılığı minimum düzeydedir. Bununla birlikte, diğer unsurların göz önünde bulundurulması çok önemlidir ve her hastanın durumu farklı olabilir.

Kaç çeşit diş implantı vardır?

Günümüzde aktif olarak tercih edilen birden fazla implant çeşidi bulunmaktadır. Bu implantları şu şekilde sıralayabiliriz; Endodontik İmplantlar, Transosseöz İmplantlar, İntramukozal İmplantlar, Subperiostal İmplantlar ve Endostal İmplantlardır.

Her implant çeşidinin kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

Endodontik İmplantlar

Endodontik stabilizatör de denilen bu implantlar, eksik dişten ziyade yapısal olarak zayıflamış dişler söz konusu olduğunda kullanılır. Bu implantlarda diş çekimi söz konusu değildir. İmplantlar, mevcut dişin içerisine yerleştirilir. Böylelikle doğal dişin ömrü uzatılır.

Transosseöz İmplantlar

İmplant tedavilerinde çene kemiğinin sağlıklı ve yeterli olması, implantın başarısını etkileyen faktörler arasındadır. Bununla birlikte günümüz medikal teknolojileri sayesinde çene kemiğinin yeterli olmadığı durumlarda Transosseöz İmplantlar denilen, tüm çene boyunca yerleştirilen implantlar ortaya çıkmıştır. Bu implantlarda sadece eksik dişin olduğu yere değil tüm çeneye implant yerleştirilir.

Genel anestezi altında yapılan bir işlem olmakla birlikte son yıllarda artık eskisi kadar tercih edilmemektedir.

İntramukozal İmplantlar

İmplant uygulamaları arasındaki en eski implant çeşididir. Günümüzde neredeyse hiç uygulanmayan İntramukozal İmplantlar, tamamen titanyumdan oluşan bir yapıya sahiptirler.

Subperiostal İmplantlar

Çiğneme gerçekleşirken ortaya çıkan baskıyı tüm diş köklerine eşit oranda yayan Subperiostal İmplantlar, çok dayanıklı olmakla birlikte yüksek maliyete ve uzun iyileşme sürecine ihtiyaç duyduğu için günümüzde pek tercih edilmemektedirler.

Endostal İmplantlar

Günümüzde en yaygın olarak kullanılan implantlar endostal veya bir başka deyişle endosseöz implantlardır. Gerek konforlu uygulama gerekse hızlı iyileşme süresi sayesinde endostal implantlar, implant hastaları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Diş implantı iyileşme süreci nasıldır?

Doku Clinic ailesi olarak diş implant tedavisini ortalama 3-4 gün içerisinde tamamlamaktayız. Bu süre zarfı içerisinde hem hastaların diş çekimleri hem de implantların yerleştirilmesi tamamlanmaktadır. İşlemden 3-4 gün sonra hastalar rahatlıkla hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmektedirler. Bununla birlikte eğer çene yapısında problemler söz konusuysa veya hassas bir diş eti söz konusuysa o zaman diş çekimi sonrası iyileşme döneminin beklenmesi gerekebilir.

Diş çekimi ve implant köklerinin yerleştirilmesi sonrası iyileşme süreci söz konusudur. İmplant tedavisinden sonra dental implantın kemikle kaynaşması ve doku iyileşmesi ortalama 3 ayı bulmakla birlikte bu süre hastaların sosyal hayatlarını kesintiye uğratmadığı için hastalar için zorlayıcı bir iyileşme süreci söz konusu değildir.

Diş implantı sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?

İşlem sonrası ilk 2 saat boyunca hiçbir yiyecek veya içecek tüketmemelisiniz. İlk iki saat sonrasında yumuşak gıdalarla beslenmek ve birkaç gün sonra katı gıdalara geçmek iyi bir seçenektir.

Uygulamadan sonra işlem bölgesinde şişlik görülebilir. Buz kompresi ile şişliğin daha hızlı inmesini sağlayabilirsiniz.

Diş implantı yapıldıktan sonraki ilk 1 ay boyunca dişlerinizi fırçalarken çok nazik olmalı, dişlerinizde kanamaya sebebiyet vermemelisiniz.

Diş implantı uygulamasının avantajları nelerdir?

Doğru bir planlama akabinde yapıldığında diş implantları hastalara pek çok avantaj sunmaktadır. Diş implantları, diş kayıplarının uzun soluklu çözümüdür.

Bu işlem sayesinde ağzındaki eksik dişleri tamamlanan hastalar daha rahat yemek yer, besinleri daha rahat çiğner ve daha büyük bir öz güvenle gülerler. Ayrıca diş implantları, eksik dişin çenede neden olabileceği sağlık sorunlarının da önüne geçmektedir.

İmplantta neden 3 ay beklenir?

Implant tedavisinde genellikle üç ay beklenmesinin nedeni, implantın çene kemiğine tam olarak entegre olmasını sağlamak içindir. Implantın kemik dokusu içinde güçlü ve sağlam bir şekilde yerleşmesini sağlayan süreç “osseointegrasyon” olarak bilinir. Implant yerleştirildikten sonra kemik hücreleri implantın yüzeyine doğru büyümeye başlar ve zamanla implantı çene kemiğine sıkıca bağlar. Implantın üzerine yerleştirilecek diş protezinin ağırlığını ve çiğneme kuvvetlerini güvenle taşıyabilmesi için bu bütünleşme süreci çok önemlidir. Bu üç aylık bekleme süresi, implantın uzun vadede başarılı ve işlevsel olmasını garanti eden önemli bir iyileşme aşamasıdır.

İmplant diş kaç seansta yapılır?

İmplant diş tedavisi tipik olarak birkaç aşamadan oluşur. Implantın çene kemiğine yerleştirilmesi ilk adımdır. Bu işlem genellikle bir seansta yapılır ve lokal anestezi uygulanır. İyileşme süreci, implantın çene kemiğine yerleştirilmesinden sonra başlar ve implantın çene kemiğiyle iyi bir şekilde bütünleşmesi için birkaç ay gerekir. İkinci aşama, implantın üzerine bir abutment veya bağlantı parçası yerleştirmektir. Implantın üstünde bulunan abutment, diş protezi veya kronun sonraki aşamada takılmasını kolaylaştırır. Son adım ise diş protezi veya kron yerleştirmektir. Ölçüler alınır ve protez laboratuvarda hazırlanır. İmplant diş tedavisi genellikle bu aşamalardan oluşur ve birkaç ay sürebilir, ancak her hasta ve durum farklı olduğundan, tedavi süresi ve aşamaları kişiye özeldir.

Diş implantı uygulamasının dezavantajları nelerdir?

Diş implantlarının hastaların hayatını olumsuz yönde etkileyen herhangi bir dezavantajı bulunmamaktadır.

Diş implantı öncesi sonrası

Daha önce merkezimizde diş implantı yaptıran hastalarımızın öncesi sonrası fotoğraflarını görmek için web sitemizi inceleyebilir veya sosyal medya hesaplarımızdan talepte bulunabilirsiniz.

Diş implantı yaptıranların yorumları

Hastalara hem sağlığın hem de estetik bir görünümün sunulduğu uygulamalardır. Diş implantı yaptıran hastalar işlem sonrasında ilk 1 hafta boyunca işlem bölgesinde sızı hissettiklerini belirtmişlerdir. Bununla birlikte tam iyileşme gerçekleştikten sonra istedikleri besinleri rahatça tüketebildiklerini ve besinleri ısırırken herhangi bir zorluk yaşamadıklarını belirtmişlerdir.

Diş implantı fiyatı 2025

Diş implantı fiyatları tercih edilen implant çeşidine, uygulanacak implant adedine ve işlemi yapacak hekimin tecrübesine göre değişiklik göstermektedir.

Bu tedavilerle ilgili fiyat bilgisi için telefon numaralarımızdan merkezimize ulaşabilirsiniz. Diş implantı fiyatı 2025 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Diş implantı yaptıran ünlüler

Güzel bir gülüşün anahtarı kabul edildiği için dünyaca ünlü isimler tarafından da tercih edilmektedir.

İşte diş implantları sayesinde kahkaha atmaktan çekinmeyen ünlü isimler; Miley Cyrus, Tom Cruise, Ed Helms, Mike Tyson, Hilary Duff, 50 Cent, Morgan Freeman.

Diş implantı tedavi özeti

  • İşlem, aşamalar halinde yapılır ve ortalama 3-4 gün içerisinde tamamlanır.
  • Güvenilir ve konforlu bir uygulamadır.
  • Uygulama esnasında lokal anestezi kullanıldığı için neredeyse ağrısız ve acısız uygulamalardır.
  • İşlemin maliyeti tercih edilen implant çeşidine göre değişiklik gösterir.
  • Diş implantları sonrasında da hastaların ağız ve diş bakımlarına özen göstermeye devam etmeleri gerekir.

Diş implantı ile ilgili sık sorulan sorular

Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada eksik dişlerin tedavisinde kullanılan en yaygın yöntemdir. Uygulamanın bu kadar yaygın olarak yapılması, bu kadar popüler olması kuşkusuz ki beraberinde de birçok soruyu getiriyor.

Diş İmplantı tedavileriyle ilgili merak edilen soruları ve cevapları sizler için derledik. İşte diş implantlarıyla ilgili en çok merak edilenler!

Diş implantı ne kadar sürer?

Diş implantlarında birden fazla tedavi seçeneği vardır. Klasik implant tedavileri; dişin çekilmesi, ağız içi yaraların iyileşmesi, ağız ölçüsünün alınması, implant köklerinin yerleştirilmesi ve kökler ağza tam oturduktan sonra dişlerin kaplanmasını kapsar. İmplant tedavilerinin uygulanma süresi seçilen implanta göre değişiklik gösterir.  Bununla birlikte merkezimizde yapılan implant tedavileri ortalama 3-4 gün içerisinde tamamlanmaktadır.

Alman diş implantı markaları nelerdir?

Bredent Sky, Camlog, Bego, Medentis ICX ve Trias Türkiye’de en çok tercih edilen Alman implant markalarıdır.

DXL implant nedir?

DXL implant, Alman menşeili bir implant tasarımıdır. Bu implant tasarımında implantın orta bölgesinde kemik erimesinin önüne geçen bir tasarım söz konusudur. DXL implantların üzerinde zirkonyum veya porselen kullanılmaktadır.

Straumann implant nedir?

İsviçre menşeili bir implant olan Straumann implant, güvenilir ve kaliteli kabul edilen implant markalarından biridir. Straumann, zirkonyum ve titanyumun beraber kullanıldığı implantlar üretmektedir.

İmplant fiyatları neye göre belirlenir?

Günümüzde birçok farklı ülkede üretilen implantlar bulunmaktadır. Bir implantın fiyatı; implantın kalitesine, kullanılan malzemesine ve hastaya uygulanacak miktarına göre değişiklik gösterir.

Başarısız implant belirtileri nelerdir?

Diş implantlarında amaç; eksik dişlerin tamamlanması ve kişinin çiğneme fonksiyonunu rahatlıkla yerine getirebilmesidir. Başarısız bir implant uygulamasının ilk belirtisi kişinin çiğnemede zorluk yaşamasıdır. Bununla birlikte diş etlerinde kanama ve şişme, çekilme, ağrı ve  sıklıkla yerinen çıkan implantlar, başarısız bir implant tedavisinin belirtileri olarak kabul edilir.

İmplant sonrası süt ürünleri tüketilir mi?

Evet, tüketilir. Hatta implant sonrası özellikle bu ürünlerin tüketilmesi önerilir. Bunun nedeni öncelikle peynirin yumuşak diyeti desteklemesidir. Bunun yanı sıra süt ürünlerinde bulunan yüksek kalsiyum ve proteinin iyileşme dönemine yardımcı olduğu bilinmektedir.

Vidasız implant mümkün mü?

Son yılların popüler uygulamalarından biri de vidasız implantlardır. Ancak vidasız implantlar her hasta grubu için uygun değildir. Bu uygulamanın yapılması için önce hastanın ağız, diş ve çene yapısı değerlendirilmelidir. Eğer ilgili hasta vidasız implant için uygun bulunursa o zaman işlem yapılır. Vidasız implant tedavisinde titanyum implant malzemesi direkt çene kemiğinde açılan boşluğa yerleştirilir.

Venüs implant nedir?

Venüs implant, Türk menşeili bir implant markasıdır. Günümüzde yerli implant markası olarak öne çıkmaktadır.

Zigoma implant neden tercih ediliyor?

Tıpkı diğer implantlar gibi titanyumdan üretilen Zigoma İmplant, ismini yüzdeki zigoma kemiğinden alır. Zigoma implantlar, özellikle üst çene bölgesinde kemik kaybı yaşayan hastalara uygulanan bir implant çeşididir. Diğer implantlara göre boyut olarak daha büyük olan zigoma veya bir diğer ismiyle zigomatik implantlar, elmacık kemiğine yerleştirilmektedir.

Azı dişe implant yapılır mı?

Evet, azı dişlerine de implant yapmak mümkündür. Ancak buradaki dişlerde çiğneme kuvveti daha fazladır o nedenle implantın uzunluğu ve çapı, bu durum göz önünde bulundurularak belirlenir.

Diş implantı ağrılı mı?

Diş implantı uygulamaları öncesinde hastalara lokal anestezi uygulanmaktadır. Bu sayede hastalar işlem esnasında herhangi bir ağrı veya acı hissetmezler. Bu yönüyle diş implantı uygulamalarının ağrısız ve acısız uygulamalar olduğunu söylemek mümkündür.

Diş implantında anestezi kullanılır mı?

Evet, hastalar için daha konforlu olmasını sağlamak adına işlem öncesi hastalara lokal anestezi uygulanmaktadır.

Diş implantı bakımı nasıl yapılır?

Bu işlemi yaptıran birinin ağız ve diş bakımı, implantsız birinden çok da farklı değildir. Yaptıran kişiler de mutlaka düzenli olarak dişlerini fırçalamalı ve mümkün mertebe diş ipi kullanmalıdır. Bununla birlikte implantlı bölgede ara yüz fırçası kullanılması da önerilmektedir.

Diş implantı diş çekiminden ne kadar zaman sonra yapılır?

Doku Clinic ailesi olarak tüm implant tedavisini ortalama 4 gün içerisinde tamamlamaktayız.

Diş implantı iyileşme süresi

Tedavi merkezimizde yaklaşık 3-4 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Bununla birlikte tam iyileşme için hastalar birkaç haftaya daha ihtiyaç duyabilmektedir. Ancak bu süre zarfında hastaların kontrole gelmesine gerek yoktur. Bu süre, vücut dokularının kendini yenileme süresidir.

Diş implantı sonrası kanama olur mu?

Evet. Diş implantlarından sonraki ilk birkaç gün sızıntılar şeklinde hafif kanamalar olması beklenen bir durumdur. Eğer kanamalarınız çoksa veya kanamalar çok uzun sürüyorsa o zaman mutlaka diş hekimine danışılmalıdır.

Diş implantı kanser yapar mı?

Kullanılan zirkonyum, porselen ve titanyumun kanserle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Diş implantı kulak çınlaması yapar mı?

Doğru şekilde yapılan diş implantları herhangi bir kulak çınlamasına neden olmaz. Ancak implantın çevresi tam olarak kapanmadıysa sinüs bölgesine etki ettiğinde kulaklarda çınlama görülebilir.

Diş implantı ne kadar dayanır?

Kalıcılık süresi hastadan hastaya değişiklik göstermektedir. Bunun nedeni implantın kalıcılığının hastaların yaşamsal alışkanlıklarından etkilenmesidir. Eğer hasta ağız ve diş bakımına önem veriyorsa, 6 ayda bir genel diş muayenelerini yaptırıyorsa, diş eti sağlığına dikkat ediyorsa kalıcılığı 25 yıldan fazla olabilmektedir. Ancak hastalar yeterli özeni göstermezlerse bu süre doğal olarak kısalmaktadır.

Diş implantı riskli mi?

Diş implantları güvenli ve konforlu işlemlerdir. Tedavi uzman bir ekip tarafından yapıldığında yüksek hasta memnuniyeti sağlanmaktadır.

Diş implantından ne kadar zaman sonra yemek yenir?

Tedavisi tamamlandıktan sonra ilk 2 saat katı veya sıvı hiçbir besin ve içecek tüketilmemelidir. Bu süre zarfından sonra soğuk ve yumuşak besinler tüketilebilir. Sıcak içeceklerden ve yiyeceklerden uzak durulmalıdır. İlk gün sonrası hastalar yavaş yavaş normal beslenme düzenlerine dönebilirler.

Diş implantı sonrası şişlik olur mu?

İmplant tedavisi için çene kemiğine yapılan müdahale diş etini lokal olarak travmatize edebilir. Bu nedenle diş implantı sonrasında diş etinde hafif bir şişlik görülmesi beklenen bir durumdur. Bu şişlik birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçecektir.

Diş implantı öncesi tomografi çekilir mi?

Evet, genel muayene sonrasında yaptırmak isteyen hastalara üç boyutlu dental tomografi çekilmektedir. Böylelikle yapılacak müdahale daha iyi bir şekilde planlanmaktadır. Diş tedavileri, günümüz medikal teknolojilerinin çok iyi bir şekilde kullanıldığı branşlardan biridir.

Diş implantı zararlı mı?

Hayır, insan vücudunda herhangi bir zarar yol açmayan güvenilir materyallerden yapılan ürünlerdir. Diş implantları hastalar için zararlı değildir. Hatta tam tersi, hastalar için pek çok avantajı barındırır. Bunlardan biri de kuşkusuz ki tedavi sonrası eksik dişler tamamlandığı için hastaların besinleri daha rahat çiğnemesidir.

Diş implantı MR’a engel mi?

Hayır, engel değildir. Köklerinde titanyum vidalar kullanılır. Titanyumun mıknatıs özelliği yoktur. Bu nedenle manyetik rezonansa yani MR’a engel değildir. Diş implantı olan bir hasta rahatlıkla MR değerlendirmesine girebilir.

Şeker hastalarına diş implantı yapılır mı?

Eğer hastalar hali hazırda diyabetleri için bir tedavi görüyorlarsa, kanlarındaki şeker yani glikoz belirli bir referans aralığında tutulabiliyorsa o zaman bu hastaların implant tedavisi yaptırmasında hiçbir sakınca yoktur. Ancak bu hasta grubunda doku iyileşmesinin diğer hastalara göre daha yavaş seyredeceği bilinmelidir.

Diş çekimi ve implant aynı anda yapılır mı?

Çene kemiği sağlıklı olan ve kemik dokusunda herhangi bir problem olmayan bazı hastalarda iki işlem aynı gün içerisinde yapılabilmektedir.

Diş implantı caiz mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre tedavi amaçlı yaptırılan diş implantları caizdir ve gusül abdestine engel değildir.

İmplant diş X-Ray’de öter mi?

Hayır, ötmez. Kullanılan titanyumlar metallerden farklı bir yapıya sahiptirler bu nedenle hastalar, X-Ray cihazlarında herhangi bir sorun yaşamazlar.

İmplant diş yutulursa ne olur?

İmplantın yutulması çok nadir de olsa karşılaşılabilen bir durumdur. Deforme olan ve tek dişe yapılan işlemlerde böyle bir durumla karşılaşılırsa vakit kaybetmeden en yakın hastaneye başvurulması gerekir.

İmplant diş ölçüsü alındıktan sonra ne zaman yapılır?

İmplant tedavilerinin süreleri, işlemin yapıldığı merkeze ve kullanılacak yönteme göre değişiklik gösterir. Merkezimizde implant tedavileri ortalama 3-4 gün içerisinde tamamlanmaktadır.

İmplant sonrası geçici diş ne zaman takılır?

Diş çekimi yapıldıktan sonra eğer gerekli görülürse aynı gün diş hekimi tarafından hastalara geçici protez diş takılmaktadır.

Diş implantı hangi maddeden yapılır?

Diş implantlarının kök kısmı özel titanyum vidalardan yapılır. Kökün üzerine yerleştirilen protez kısmı ise günümüzde birçok farklı maddeden yapılabilmektedir. Son yıllarda özellikle Zirkonyum uygulamalar, hastalara sağladığı avantajlar nedeniyle oldukça popülerdir.

Dikişsiz implant olur mu?

Evet, günümüz medikal teknolojileri sayesinde dikişsiz implant uygulaması mümkündür. Ancak bu işlem maalesef her hasta grubu için uygun bir yöntem değildir. Hastaların dikişsiz implanta uygun olup olmadığını öğrenmek için genel diş muayenesi ve görüntüleme yöntemleriyle değerlendirilmesi gerekir.

Çocuklar için diş implantı yapılır mı?

Hayır, yapılmaz. İmplant tedavileri için kişilerin kemik gelişimlerinin tamamlanmış olması gerekir. Bu sebeple 18 yaş altı hastalara tedavi uygulanmamaktadır.

Fast&Fixed tekniği nedir?

Son zamanların popüler implant tedavilerinden biridir. 1 günde implant tedavisi olarak da bilinen Fast&Fixed tekniği, dişsiz çeneye aynı gün içerisinde implant yerleştirilmesi işlemidir.

Maalesef her hasta grubu için uygun bir teknik değildir.

All On 4 ve All On 6 tekniği nedir?

Dişlerini tamamen kaybetmiş ve hareketli protezleri kullanışlı bulmayan, bu protezleri tercih etmeyen hastalara uygulanan bir tekniktir. Bu teknikte cerrahi müdahale ile hastaların üst ve alt çenesine implantlar yerleştirilir. Akabinde de bu implantların üzerine sabit, bütün protezler oturtulur. Böylelikle minimum implantla maksimum diş görünümüne kavuşulur.

İmplant üstü kronların (kaplamaların) çeşitleri nelerdir?

İmplant üstü kaplamalarda; metal destekli porselen kron, zirkon destekli porselen kron, empres porselen kron başta olmak üzere pek çok çeşit söz konusudur.

Köprü ile implant arasında ne fark var?

Köprü tedavisinde eksik dişin olduğu kısımda, komşu dişler kesilir. Ölçüm sonrası yapılan protez eksik kısmı da içine alacak şekilde bu kesilen komşu dişlerin üzerine oturtulur. İmplant tedavisinde ise direkt eksik dişin olduğu kısma müdahale edilir. Buraya özel titanyum bir vida yerleştirilir ve protez bu vidanın üzerine oturtulur.

Sigara kullanan kişilere implant yapılır mı?

Sigara içinlere implant yapılabilir ancak bu kişilerin iyileşme sürelerinin diğer hastalar göre daha fazla olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun nedeni sigaranın içerisinde bulunan nikotinin doku iyileşmesini geciktirmesidir.

Bütün dişlere implant yapılır mı?

Tamamen dişsiz hastalarda tek tek her bir diş için implant yerine All on Four/Six uygulamaları kullanılmaktadır. Bu tekniklerde alt ve üst çeneye yerleştirilen 4-6 tane implantın üzerine sabit protezler oturtulur. Böylelikle hastalar hem estetik bir görünüme kavuşur hem de çiğneme fonksiyonlarını yeniden kazanırlar.

Diş implantı olanlar diş ipi kullanabilir mi?

Evet, kullanabilirler. İmplant sonrası rahatlıkla dişlerini fırçalayabilir ve diş ipi kullanabilirler. Burada dikkat edilmesi gereken diş ipinin zorlanmaması ve dişlerin sertçe fırçalanmamasıdır.

Zirkonyum implant nedir?

Zirkonyum implant, son dönemlerde implant tedavilerinde en çok tercih edilen implant uygulamalarından biridir. Metal destekli bir yapıya sahip olmaması nedeniyle ışık geçirgenliği yüksek olan zirkonyum implantlar, hastaların daha doğal bir diş görünümüne sahip olmasını sağlarlar.

Zirkonyum implantların hastalara pek çok avantajları bulunmaktadır. Zirkonyum implantlar, metal içerikli olmadığı için metal alerjisi olan hastaların dahi rahatlıkla tercih edebileceği implantlardır. Bununla birlikte zirkonyum implantlar, ileriki yıllarda renk değiştirmezler. Dolayısıyla doğru bir ağız bakımı ile uzun süre rahatlıkla kullanılabilirler. Bununla birlikte zirkonyum implantların sağladığı bir diğer avantaj ise diş eti sağlığına iyi gelmeleridir. Metal destekli implantlarda uygulamadan sonraki yıllarda özellikle diş etlerinde çeşitli deformasyonlar ve renk değişimleri görülebilmektedir. Zirkonyum implantlarda böyle bir durum söz konusu değildir.

Zirkonyum implantlar, dayanıklılığı yüksek implantlardır. Dolayısıyla uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilmektedirler.

Sıkça Sorulan Sorular