Whatsapp

Dudak Dolgusu

Seans Sayısı
1
Operasyon Süresi
30 Dakika
Sonuçların Kalıcılığı
8-12 ay
Hastanede Yatış
Yok
Hassasiyet Süresi
1-2 Gün
İşe Dönme Süresi
Hemen
Anestezi
Krem ile Anestezi
Mevsim
Her Mevsim
Bizimle İletişime Geçin
KVKK ve Gizlilik Sözleşmesi Okudum, onaylıyorum.

Dudak Dolgusu

Estetik ve dış görünüşümüzle ilgili olarak, yüz hatları büyük bir öneme sahiptir. Bu özellikler arasında dudaklar, son yıllarda önemli bir ilgi odağı haline gelmiştir ve bu da Dudak Dolgusu uygulamalarının yaygınlaşmasına sebep olmuştur. Dudaklar, yüzün merkezi bölgesini çerçeveleyerek kişinin görünümünde dikkat çeken bir nokta haline gelir. Dudak Dolgusu, dudak çizgisini geliştirmenin ve daha dolgun, genç bir dudak görünümü elde etmenin bir yolu olarak sunulur.

Dudak Dolgusu Nedir?
Dudak Dolgusu, dudakları geliştirmek ve yeniden canlandırmak için özel olarak formüle edilmiş dermal dolguların kullanılmasını içeren bir estetik tedavidir. Bu dolgular genellikle hyaluronik asit gibi güvenli ve biyolojik olarak parçalanabilir malzemelerden oluşur ve dudaklara enjekte edilir. Dudak Dolgusu, daha dolgun ve belirgin dudaklar elde etmek isteyen kişiler için ideal bir çözüm sunar. Bu prosedür, cerrahi müdahale gerektirmeyen, ameliyat olmadan belirgin sonuçlar elde etmenin bir yolu olarak sunulur.
Uygulama Süreci
Deneyimli estetik uzmanları, Dudak Dolgusu uygulamalarını hassasiyet ve özenle gerçekleştirir. Prosedür sırasında dolgu malzemesi dudakların belirli bölgelerine enjekte edilir. Uygulama süreci bireysel tercihlere ve gereksinimlere göre özelleştirilir, böylece kişinin istek ve idealine uygun olarak dudak şekli elde edilir. Prosedür sonrasında çoğu kişi genellikle günlük aktivitelerine hemen dönebilir ve sonuçlar genellikle kalıcıdır. Dudak Dolgusu, daha dolgun ve belirgin dudaklarla doğal güzelliklerini artırmak isteyenler için düşük riskli bir yol sunar.

Dudak & Çene Dolgusu

Dudak Dolgusu uygulaması için randevu oluşturabilirsiniz.
HEMEN İLETİŞİME GEÇ!

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak Dolgusu; Geçmişin tozlu sayfalarından günümüzün renkli anlarına kadar, şöyle bir adım geriye çekilip baktığımızda dişi olmanın, feminen görünmenin ilk kuralının biçimli, dolgun, bir o kadar da çekici dudaklar olduğunu görüyoruz.

Dudaklar, herhangi bir çıplaklık sunmadan çekiciliğin sırrını taşırlar. Johannes Vermeer’in İnci Küpeli Kız’ını düşünün. Birçoğumuzun aşina olduğu o tabloyu gözünüzün önünde canlandırmaya çalışın. Tabloya ilk baktığınızda gözleriniz ilk neyi görüyor?

Küpesini mi? Hafif arkaya dönük bakışını mı? Yoksa Vermeer tarafından hafif nemli bir görünümde çizilen dudakları mı?

Johannes Vermeer’in döneminde ne şimdiki gibi dudak kalemleri ve yoğun rujlar vardı ne de hyaluronik asit bazlı dermal dolgularla yapılan dudak dolgusu uygulamaları. Üstelik o zamanlar, dudaklar reklam panolarında veya sokaklarda da karşınıza çıkmazdı. Buna rağmen Johannes Vermeer, bir kadının çekiciliğini anlatmak için kırmızı, belirgin bir dudak şeklinin yeteceğini düşünmüştü ki haklıydı da.

Bugün birçok sanatsever İnci Küpeli Kız söz konusu olduğunda dudaklarındaki hafifi ıslak görünümün cinselliği ve seksapelliği çağrıştırdığı konusunda hem fikir.

Peki dudakları böylece çekici kılan ne? Gülüşümüzü, bakışlarımızı, ifademizi tamamlamaları mı yoksa güzel bir öpücüğün bizlere hissettirdikleri mi?

Günün sonunda dudaklar, sadece geçmişte değil günümüzde de baştan çıkarıcılığını ve insanlar üzerindeki etkisini korumakta ve pek çok kadın ve erkeği etkilemektedir.

Söz konusu dudaklar olduğunda maalesef herkesin dudak formu hakkında şanslı olduğunu  söyleyemeyiz. Bazı kadınların dudakları olması gerekenden daha ince olabilirken bazı kadınların dudakları asimetrik görünümleri nedeniyle çekicilikten uzak olabilmektedir.

Yaş almaya bağlı olarak volumünü kaybeden dudaklar da sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

Peki dudaklar hayatımızda böylesine manevi ve cinsel etkiler yaratırken dudakların deforme olmasına izin mi vereceğiz?

Tabii ki hayır.

Asimetrik dudaklar, dudak kenarının belirginliğini kaybettiği dudaklar, volümü doğuştan itibaren düşük veya sonradan yaş almanın etkisiyle düşen dudaklar ve dahası! Günümüzün modern ameliyatsız estetik uygulamaları, söz konusu dudaklarımız olduğunda da adeta kurtarıcımız olmaya devam ediyor.

Kitaplarda ve birçok ameliyatsız estetik broşüründe yer aldığı haliyle söylemek gerekirse; dudak dolgusu, dudakların hacim kazanmasını sağlayan ve hyaluronik asit bazlı dolgularla yapılan bir ameliyatsız estetik işlemidir.

Bizce ise dudak dolgusu; bir kadının güzelliğinin tamamlayıcısıdır, çekiciliğine yapılan küçük bir dokunuştur.

Dudak dolgusu işlemi iki farklı yöntemle yapılabilir. Bunlardan ilki hepinizin aşina olduğu ve yukarıda da bahsettiğimiz hyaluronik asit bazlı dermal dolgularla yapılan dudak dolgusudur. İkincisi ise kişinin kendi vücut yağlarının kullanıldığı adeta “fazlalığın çekici hale getirildiği” yağ enjeksiyonuyla yapılan dudak dolgusudur.

İşlemlerden ilki için klinik ortam yeterli olurken ikincisi için ameliyathane gereklidir.

Dolgu işlemi sadece hacim verme işlemi değildir aynı zamanda asimetri başta olmak üzere dudaktaki birçok deformasyonun giderilmesinde de etkin bir uygulamadır.

Dudak dolgusu fiyatları ne kadar?

Bazı kliniklerde fiyatlar 3.900 ile 45.000 TL arasında değişebilir. Dudak dolgusu işleminin maliyeti konusunda, kliniğin uzmanları tarafından bilgilendirilmesi en uygun yöntem olacaktır.

1 cc dudak dolgusu ne kadar gider?

Kişinin yaşı, dudak yapısı, elastikiyeti, enjekte edilen dolgu maddesinin özellikleri, miktarı ve kalitesi gibi çeşitli faktörler dolgunun etkisini etkiler. Hyaluronik asit kaynaklı dermal dolgular, özellikle dudak dolguları, beş ila altı ay gibi bir süre sonra etkisiz hale gelir.

1 ml dudak dolgusu yeterli mi?

1 mililitre veya 1 mililitre dudak dolgusu yeterli midir? Bir mililitre dudak dolgusu genellikle yeterlidir. Daha fazla miktar istenirse, en erken bir ay içinde bir miktar daha eklenebilir.

Dudak dolgusu ömrü ne kadar sürer?

Aynı zamanda kişilerin kendilerine daha fazla güven vermesine yardımcı olur. Dudak dolgusu, farklı uygulama yöntemlerine ve çeşitli dolgu çeşitlerine göre ortalama on iki ila on sekiz ay sürer.

Dudak dolgusu nasıl yapılır?

Hyaluronik asit kullanılırklinik ortamda yapılır. Dolgu için bize başvuran hastamıza öncelikle işlem randevusu verilir. Randevu günü hastamız merkezimize, Doku Clinic’e, geldiğinde doktorumuz hastamızın dudak yapısını inceler. Hastamızın beklentilerini öğrenir akabinde kendisi için uygun olan doz ve işlem ile ilgili hastamızı bilgilendirir.

İşleme karar verildiğinde dudaklara önce anestetik etki gösteren kremler sürülerek dudaklarda uyuşma elde edilir. Uyuşma sağlandıktan sonra küçük dozlarda dudaklara hyaluronik asit dolgu enjekte edilmeye başlanır. Bu noktada enjeksiyon hassasiyetle yapılmalı ve dudağa eşit olarak dağılmalıdır. Aksi halde dudaklarda asimetri ortaya çıkabilir.

Altın oran dikkate alınarak yapılan işlem, hastalarımız için maksimum konforla tamamlanır.

Eğer hastalarımıza yağ enjeksiyonu ile yapılacaksa öncesinde vücuttan ince kanüller aracılığıyla yağ dokusu alınır. Yağ dokusu sırt, bel, karın gibi vücutta yağlanmanın fazla olduğu yerlerden alınır. Yağ dokusu alındıktan sonra özel bir işlemden geçirilerek ince uçlu iğnelerle dudaklara enjekte edilir.

Yağ enjeksiyonu ile yapılan dolgu, genellikle kombine ameliyatlarda tercih edilen bir yöntemdir. Dolayısıyla hastalar genellikle sedasyon altında veya genel anestezi altında olurlar ve işlem esnasında herhangi bir ağrı veya acı hissetmezler.

Dolgu öncesi nelere dikkat etmek gerekir?

Dolgu yaptırmak isteyen hastaların aktif bir dudak uçuğu olmamalıdır. Aktif uçuğu olan hastaların öncelikle uçuk tedavisi olması gerekir. Bununla birlikte olası bir morluğun önüne geçmek için uygulamadan yaklaşık 7-10 gün öncesinde, hastalarımız kullandıkları kan sulandırıcı ilaçlara ara vermelidirler.

Uygulama, daha önce dudaklarına pigmentasyon uygulaması yaptıran hastalara da yapılabilen bir işlemdir. Ancak bu iki işlem arasında en az 2,5 ay olmasına özen gösterilmelidir.

Dudak anatomisi

Dudak anatomisini genel anlamda beş bölgeye ayırabiliriz. Her bir bölgenin kendine has isimleri vardır.Dolgu yapılırken bu bölgelere yapılan enjeksiyon miktarına göre dudak şekilleri isimlendirilmektedir.

Cupid Yayı: Adını antik Roma’nın aşk tanrısından alan bu bölüm burun ile üst dudak arasındaki kısma verilen isimdir. Bu bölge yatay olarak yaya benzer.

İnanışa göre, antik dönemin Roma’sında aşk tanrısı Cupid, yay ve okunu kullanarak insanları birbirine aşık edermiş. Yay ve ok, Cupid ile özdeşleştiği için bu bölgeye Cupid Yayı denir.

Filtrum: Üst dudakta, Cupid Yayı’nın tam ortasında bulunan V biçimli girintidir. Bu bölgenin estetik ve zarif görünmesinde Cupid Yayının yükseltileri önemlidir. Bazı dudak şekillerinde filtrum, keskin bir V şeklindeyken bazı dudaklarda V’nin uç kısmı daha ovalimsidir.

Vermilion Sınırı: Dudaklarda dudak kaleminin uygulandığı sınır çizgileridir. Cilt ile dudağı birbirinden ayıran sınır olarak da bilinir. Dudak şekillendirilirken özellikle bu sınırın belirginleştirilmesi önemlidir.

Yumru: Lob olarak da bilinen bu bölge, dudaklara hacim kazandırılan bölgedir. Alt dudakta iki üst dudakta üç tane olmak üzere sağlıklı bir dudakta 5 yumru bulunmaktadır.

Bu bölgeler dışında bir dudakta, alt ve üst dudağın kenarlardan birleştiği kısımlar olan birleşme noktaları vardır.

Dudak şekilleri nelerdir?

Dudaklar, dolgu uygulamalarıyla minimal değişiklikler yapılabilen bölgelerdir. Her kadın ve erkek, doğuştan yüzüyle uyumlu bir dudağa sahip olmayabilir. Bu noktada özellikle hyaluronik asit bazlı dolgularla yapılan dudak dolguları sayesinde dudakların farklı bölgelerine hacim kazandırılır. Söz konusu dudaklar olduğunda yapılan işlemler çeşitli olduğu için dudak şekilleri farklı şekillerde adlandırılmaktadır.

Estetik uygulamalarla yapılan dudak şekillendirmelerine geçmeden önce doğal olarak kadınlarda ve erkeklerde bulunan dudak şekillerinden biraz bahsedelim.

İnce dudaklar: Birçok kadın ve erkeğin dolgusu yaptırmayı tercih etme nedenleri arasında ince dudaklar vardır. Bu dudak yapısında alt ve üst dudaklar, ince bir çizgi halindedir. Kişi güldüğünde veya kendini sıktığında dudaklar neredeyse görünmez olacak kadar ince bir hal alır.

Geniş dudaklar: Özellikle alt dudağın geniş olduğu dudak şeklidir. Kişiler güldüğünde dudakları alt yüzü kısmi olarak kaplar. Bu tür dudaklara sahip hastalar genellikle üst dudaklarına müdahale edilmesini isterler.

Kalp şeklinde dudaklar: Yukarıda bahsettiğimiz üst dudak ile burun arasında kalan Cupid yayı bu dudak şeklinde oldukça belirgindir. Belirgin Cupid yayı ve keskin filtrum sayesinde bu dudaklar kalp çizimine benzediği için bu isimle adlandırılırlar. Kalp şeklindeki dudaklara genellikle minimal dozlarda yapılan dolgular yeterli olmaktadır.

Yuvarlak dudaklar: Vermilion sınırının belirgin ve çıkıntılı olduğu dudaklardır. Yapılan dudak dolgularında genellikle yuvarlak dudak görünümü elde edilmeye çalışılır.

Estetik dudaklar, işlem gören bölümlerine ve akabinde aldıkları şekillere göre farklı isimlerle adlandırılmaktadır. İlk olarak diş hekimi Dr. Robert Gordon tarafından yapılan sınıflandırma; Klasik, Rubina, Cupid, Hollywood, Pearlique, ve Angelic şeklindedir. Dr. Robert Gordon bu sınıflandırmayı yaparken dudaklarla dişler arasındaki oranı, yüz ve çene kaslarını ve bunların birbiri ile olan ilişkisini göz önünde bulundurmuştur.

Klasik dudak: Yaygın olarak tercih edilen dudak şeklidir. Alt dudak ile üst dudak birbirine oranlanır ve zamanla aşağı doğru sarkan dudak kenarları kaldırılır. Doğal görünümden ödün vermeden biçimli, abartsız bir dudak görünümü elde edilir.

Cupid dudak: Cupid yayı dediğimiz üst dudakla burun arasında kalan kısımın daha da belirgin olduğu dudak şeklidir. Cupid yayının belirgin olması kişiyi daha genç gösterdiği için Cupid dudak, özellikle kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Rubina dudak: Dolgun bir dudak görünümü sunan Rubina dudak, planlanırken mutlaka yüz anatomisinin dikkate alınması gereken bir dudak şeklidir. Aksi halde, yapılan dolgular dudağın yüze oranını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Pearlique dudak: Alt dudaklarda yer alan yumruların ön plana çıkarılması ile elde dilen dudak şeklidir.

Angelic dudak: Dudakların dolgularla melek kanadı görünümüne kavuşturulduğu bir dudak şeklidir. Üst dudaktaki sınır, hyaluronik asit dolgularla desteklenerek belirginleştirilir.

Hollywood dudak: Alt ve üst dudağın birbiriyle ilişkisinde kabul edilen genellikle üst dudağın 1/3, alt dudağın ise 2/3 olmasıdır. Hollywood dudağında alt dudak ile üst dudağın hacim farkları yer değiştirir. Bu uygulamada çok fazla dolgu kullanılmaz; ancak dudak kenarlarına müdahale edilerek dudaklar çekici hale getirilir.

Dudak dolgusu avantajları

Dolgu uygulamaları birçok avantajı içinde barındıran uygulamalardır. Gerek hyaluronik asit bazlı dermal dolgularla yapılan işlemler olsun gerekse kişinin kendi yağının kullanıldığı yağ enjeksiyonu ile yapılan dolgulaştırma uygulamaları olsun, farketmeksizin, dolgu uygulamaları hastalara pek çok avantaj sağlamaktadır.

  • Dudak dolgusu ile volumunu kaybeden dudaklar dolgunlaştırılabilir,
  • Dudaklardaki asimetrik görünüm giderilebilir,
  • İhtiyaç durumuna göre alt veya üst dudağa ya da her iki dudağa birden müdahalede bulunularak dudaklarda orantılı bir görünüm yakalanabilir,
  • Dudak kenarları belirginleştirilebilir,
  • Eros yayı olarak da bilinen üst dudağın tam ortasında simetrik bir görünüm elde edilebilir,
  • Üst ve alt dudakta oluşan dikey çizgiler giderilebilir.

Dolgu öncesi-sonrası

Dudak dolgusu yaptırmak istiyor ancak hangi kliniği veya doktoru seçeceğinize karar veremiyorsanız, araştırmanızı yaparken ilgili kliniklerin işlem fotoğraflarını incelemek çoğu zaman iyi bir seçenektir.

Dolgu işlemlerimizle ilgili öncesi sonrası fotoğraflara ulaşmak için web sitemizi inceleyebilir ya da klinik iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşarak görüşme randevusu alabilirsiniz.

Dolgu sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Dolgu işlemleri kısa sürede tamamlanan uygulamalardır. Eğer hyaluronik asit dolgularla yapılıyorsa işlem sonrasında birkaç hususa dikkat etmek yeterli olmaktadır.

Dudak dolgusu, uygulama sonrası etkilerin hemen görüldüğü bir işlemdir. Uygulamadan sonraki 1-2 saat içerisinde dudaklarınızda halen işlem öncesi sürülen anestetik kremin yarattığı uyuşukluk olacağı için bu sürede bir şey yiyip içmemelisiniz. Dudaklarınızdaki uyuşukluk sebebiyle farketmeden dudaklarınıza zarar verebilirsiniz.

İşlemden sonraki ilk 6 saat çok sıcak veya çok soğuk içecekler tüketmemeniz olası ödemlerin önüne geçecektir. Uygulama sonrası ilk 24 saatte hafif şişlik görülebilir bu beklenen bir durumdur. Ek olarak, iğne giriş yerlerinde hafif morluklar görülebilir ki bu şişlik ve morluklar kısa sürede kendiliğinden geçmektedir.

Dolgu ne işe yarar?

Dudak dolgusu, dudaklarınızın daha belirgin görünmesine yardımcı olur. Dudaklarınızı hacimlendirir. Yüz anatominize daha uygun ölçülerde bir dudak formuna kavuşmanıza yardımcı olur.

Dolgu, hyaluronik asit ile yapıldığında dudaklara hacim vermenin yanı sıra hyaluronik asit sayesinde dudak cildinizin de daha iyi ve canlı görünmesine katkı sağlar. Yağ enjeksiyonu ile yapıldığında ise çekici etkileri daha uzun soluklu olan dudaklara kavuşmanıza yardımcı olur.

Dolgu sayesinde alt dudak ile üst dudak arasında doğru bir orantı yakalanabilir, dudaklarda yüzeysel bir şekil bozukluğu ve asimetri varsa giderilebilir. Dudakların rengi ortaya çıkarılabilir.

Yukarıda saydıklarımız dolgunun fiziksel olarak işe yaradığı alanlar. Biraz da psikolojik olarak etkilerinden bahsedelim.

İster estetik ameliyatlar olsun ister ameliyatsız estetik işlemleri, farketmeksizin, birçok estetik uygulamanın hem fizyolojik hem de psikolojik sonuçları vardır. İşlemler esnasında gelen değişim ve tazelenme, yeni başlangıç hissi çoğu zaman hastaların psikolojisine de yansır.

Estetik uygulamalar sonrasında, memnun olmadığı deformasyonları geride bırakan hastalar, belki biraz klişe olacak ama, adeta aynalarla barışırlar. Yenilenmenin getirdiği yeni başlangıçlar fikri sayesinde birçok hastada psikolojik olarak da olumlu gelişmeler olduğu bilinmektedir.

Buraya dikkat!

Nasıl ki iyi ve doğru şekilde yapılan estetik bir uygulama fiziksel değişimin yanı sıra beraberinde mutluluk getiriyorsa, aynı şekilde, kötü ve yanlış tekniklerle yapılan bir uygulama da beraberinde mutsuzluk ve depresif ruh halini getirir. Bu nedenle her estetik işlemde ısrarla altını çiziyoruz ki işlemi yaptıracağınız klinik, ameliyatınızı yapacak cerrah çok önemlidir. Yaptıracağınız estetik işlemlerin kalitesinin belirlenmesinde etkilidir.

Dolgu ağrılı mıdır?

Dolgu işlemi enjeksiyon gerektiren bir işlemdir. Bununla birlikte, uygulama öncesi işlem alanına anestetik krem sürülerek dudaklarda uyuşma elde edildiği için uygulama, oldukça konforlu bir şekilde tamamlanabilmektedir.

Dolgu esnasında hastalarımız hafif bir rahatsızlık hissetse de genel anlamda, ağrısız ve acısız bir işlemdir diyebiliriz.

Dolgu ne kadar kalıcıdır?

Hyaluronik asit bazlı dolgularla yapılan dudak dolgusuyla yağ enjeksiyonu ile yapılan dolgu arasında kalıcılık açısından farklar vardır. Hyaluronik asit bazlı dolgularla yapılan dolgu, yaklaşık 8 ila 12 ay arasında kalıcılık gösterir.

Yağ enjeksiyonu ile yapılan dudak dolgularında ise kalıcılık süresi 2 yıl kadardır.

Her iki yöntemde de işlemin etki süresi geçtikçe işlem yenilenirse kalıcılık süresinin bir miktar daha arttığı bilinmektedir.

Dolgu kimlere yapılmaz?

Genel anlamda güvenli bir uygulama olmakla birlikte bazı durumlarda maalesef herkese uygulanması uygun değildir. Örneğin otoimmün hastalıkları olanlara uygulanmaz. Hashimato tiroid olan hastalarda pek tercih edilen bir uygulama değildir. Bununla birlikte dudaklarında aktif uçuğu olan veya dudaklarında hassasiyet bulunan hastalara da uygulanmaz.

Son olarak da gebelere ve emzirme döneminde olan annelere ilk 6 ay yapılmamaktadır. 6. aydan sonra yapılabilir. Emziren annelerde dudak dolgusuyla ilgili resmi araştırmalara dayanan kısıtlamalar olmamakla birlikte ilk 6 aylık sürecin geçmesi beklenerek kısmi önlem alınır.

 Dolgu için yaş sınırı nedir?

İstisnasız olarak tüm dolgu uygulamalarında yaş sınırı 18’dir. Bu ister ameliyatsız estetik kapsamında hyaluronik asit bazlı dermal dolgularla yapılan işlemler olsun ister yağ enjeksiyonu ile yapılan dolgu işlemleri olsun farketmeksizin bu işlemleri yaptıracak her hastanın 18 yaşını doldurmuş olması gerekir. Bunun nedeni 18 yaşına kadar vücudun büyük oranda gelişimini tamamlıyor oluşudur.

Bazı kliniklerde 17 hatta 16 yaşında dahi dolguyapıldığı maalesef bilinen gerçektir.

Doku Clinic Ailesi olarak, sağlığınızın her şeyden önemli olduğunu ve merdiven altı diye tabir edebileceğimiz kliniklere emanet edilemeyecek kadar değerli olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Dolgu uygulamalarının 18 yaş öncesinde yapılmasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

Dudak dolgusu Sağlık Bakanlığı onaylı mı?

Ülkemizde sağlık alanında hastalara yapılan her tıbbi teşebbüsün Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan prosedürlere tabii olması gerekmektedir. Dudak dolgusu uygulamaları da bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı’mız tarafından da onaylanan ürünlerle yapılmaktadır.

Dudak dolgusu dezavantajları

Dudak dolgusu uygulamasından sonra ilk birkaç gün dudaklarda kısmi ödem ve morarmalar görülebilir. İlk 24 saat aşırı sıcak ortamlardan uzak durulması ve öpüşülmemesi gerekir. Yaklaşık 2-3 gün içerisinde karşılaşılan tüm olumsuzluklar geride bırakılır. Bu saydıklarımız dışında dudak dolgusunun herhangi bir dezavantajı bulunmamaktadır.

Dolgu yaptıran ünlüler

 Dudak dolgusu gerek sağladığı estetik ve zarif görünüm gerekse kısa sürede yapılmasına rağmen yarattığı büyük etki nedeniyle sadece ülkemizde değil, dünyanın pek çok yerinde sıklıkla tercih edilen uygulamalar arasındadır.

Özellikle Hollywood ünlülerinin sıklıkla tercih ettiği uygulamalardan biri olan dudak dolgusu, sadece dudakların hacimlendirilmesine değil aynı zamanda biçimlendirilmesinde de etkilidir. İşte dolgu yaptırarak daha simetrik ve çekici dudaklara sahip olan ünlüler!

Kylie Jenner, Kendall Jenner,  Lady Gaga, Angelina Jolie, Kim Kardashian, Mindy Kaling, Anna Faris, Lucy Hale, Leah Remini, Khloe Kardashian, Bella Thorne, Cheryl Cole, Gwen Stefani, Anna Friel, Leslie Ash, Meg Ryan, Lisa Rinna, Amanda Holden, Megan Fox, Britney Spears, Michelle Keegan, Zooey Deschanel, Farrah Abraham, Keira Knightley

Dudak dolgusu fiyatları 2024

Hyaluronik asit bazlı dolgularda ve yağ enjeksiyonu ile yapılan dolgularda standart bir fiyat bulunmamaktadır. İşlemi yapan doktorun bu alandaki tecrübesi, eğitimi, kliniğin hastalara sunduğu imkanlar, kullanılan malzemenin kalitesi gibi birçok etken dudak dolgusu fiyatlarını etkilemektedir.

Fiyat araştırması yaparken alınan cevapların 1 cc’lik dolgu için olduğu unutulmamalıdır. Halbuki her hastanın ihtiyaç duyduğu dolgu miktarı farklıdır. Dolayısıyla fiyat araştırmalarında aldığınız fiyat bilgisi her zaman sizin için doğru olmayabilir. Dudak dolgusu uygulamalarında en sağlıklı fiyat bilgisi konsültasyon muayenesi sonrasında alınmaktadır.

 Dolgu tedavisi özeti

 Hyaluronik asit bazlı dermal dolgular sayesinde klinik ortamda da rahatlıkla yapılabilen ve etkilerinin hemen gözlendiği dudak dolgusu uygulaması; 

  • Tek seansta tamamlanan bir uygulamadır.
  • Yeme içme konusunda bazı hususlara dikkat edilmesi kaydıyla işlemden hemen sonra sosyal hayata dönülebilir.
  • Ortalama 30 dakika gibi bir sürede tamamlanır.
  • Sonuçların kalıcılığı ortalama 8 ila 12 aydır. Düzenli şekilde tekrarlanan dudak dolgularında bu sürenin biraz daha uzadığı bilinmektedir.
  • Her mevsim gönül rahatlığıyla yapılabilir.
  • İşlem öncesi anestetik krem kullanıldığı için  ağrısız ve acısızdır.
  • İşlem sonrası klinikte istirahata gerek yoktur.

Dolgu hakkında sık sorulan sorular

En sık yapılan medikal estetik uygulamalarından biri olan dudak dolgusuyla ilgili merak edilen tüm soruları sizler için cevapladık.

  • Dolgu kaç kez yaptırılır?

Dudak dolgusu uygulamasının bir yaptırma sınırı yoktur. Hyaluronik asit bazlı dermal dolgularla yapılan ve ortalama 8-12 ay kalıcılığı bulunan dudak dolgusu uygulaması, etki süresi geçtikte tekrar tekrar yaptırılabilir. Dudak dolgusunda kullanılan hyaluronik asit, hali hazırda cildimizde de olan bir bileşendir. Dolayısıyla dolgu işleminin tekrarlanmasının herhangi bir zararı yoktur.

  • Dudak dolgusu öpüşürken bozulur mu?

Dolgu sonrası ilk 2-3 gün dudağa baskı uygulayacak her hareketten kaçınılmalıdır. Öpüşmek, enjeksiyon yapılan bölgelerin baskıya maruz kalmasına neden olur. Bu nedenle ilk 2-3 gün öpüşmeyi önermiyoruz. Bu hassas dönemde öpüşmek, dudakların morarmasına neden olabilir. İlk 2-3 günlük dönem sonrasında hastalarımızın öpüşmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

  • 1 ml dolgu yeterli mi?

Dudak dolgusu uygulamaları, altın oran dikkate alınarak yapılan işlemdir. Uygulamada üst dudak ile alt dudağın birbirine olan oranı ve dudakların genel olarak yüz anatomisine göre oranı göz önünde bulundurularak dolgu işlemleri yapılır. 1 ml dudak dolgusu bazı hastalarda yeterli olabilirken bazı hastalara az veya fazla gelebilir. Dolayısıyla yapılacak dolgu miktarı, hastadan hastaya değişiklik gösterir diyebiliriz.

  • Dolgu ne işe yarar?

Dolgu, ister yağ enjeksiyonu ile yapılsın ister hyaluronik asit ile tek bir amacı vardır. Dudaklara hacim kazandırarak dudakların hem yüz ile uyumlu olmasını sağlamak hem de biçimli ve dolgun dudaklar aracılığıyla feminen görünümü artırmak.

Dolgu uygulamaları, dudakların hacim kazanarak daha biçimli ve dolgun görünmesini sağlayan estetik bir uygulamadır.

  • Dolgu sonrası saunaya girilir mi?

Dolgu uygulaması güvenilir bir işlem olmakla birlikte uygulamayı takriben ilk birkaç gün dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Aşırı sıcak ortamlara girmek de bunlardan biridir.

Dudak dolgusu uygulaması sonrasında ilk 24 saat çok sıcak suyla duş alınmamalıdır. Bununla birlikte işlemi takriben ilk 3-4 gün aşırı sıcak ortamlardan yani sauna, spa, hamam, solaryum gibi ortamlardan uzak durulmalıdır. İşlemin hemen akabinde aşırı sıcağa maruz kalmak, işlemin kalitesini olumsuz etkileyen unsurların başında gelir.

  • Dolgu zararlı mı?

Dolgu uygulaması son derece güvenilir ve konforlu bir uygulamadır. Dolgu işlemlerinde ya kişinin kendi vücut yağı kullanılır ki bu olası bir alerji reaksiyonu riskini sıfıra indirir ya da hyaluronik asit bazlı dermal dolgular kullanılır ki bu dolgular da FDA onaylı, güvenli ürünlerdir.

Dolgu uygulamalarının bilinen bir zararı bulunmamaktadır.

  • Dudak dolgusu yan etkileri neler?

Dudak dolgusu uygulamalarında işlemin yapıldığı teknik, uygulandığı miktar ve kullanılan dolgu markasına bağlı olarak bazı hastalarda hafif yan etkilere neden olabilir. İşlem alanında hafif kızarıklık, morarma ve ödem hastalarda en çok karşılaşılan yan etkiler arasındadır. Bu yan etkilerin görülmesinde hastaların fizyolojik yapıları da önemli bir unsurdur. Görülen yan etkiler ortalama 2-3 gün içerisinde kendiliğinden geçmekte, ek bir müdahaleye ihtiyaç duyulmamaktadır.

  • En iyi dolgu doktoru kim?

Dudak dolgusu, bilgi birikimin yanı sıra tecrübe de isteyen bir uygulamadır. Konforlu ve pratik oluşu nedeniyle her doktorun yapabileceği bir işlem olduğu düşünülse de; medikal estetik hekimleri, dermatologlar veya plastik cerrahlar tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Dudak dolgusunun en iyi şekilde yapılabilmesi için işlemi yapacak kişinin estetik bir bakış açısı ve bilgisi olmalıdır. Dudağın ve yüzün anatomisine hakim olması ise iyi bir işleme ihtiyaç duyulan bir diğer unsurdur.

  • Dolgu çeşitleri neler

Dudak dolgusu işlemleri, etkileri bakımından geçici ve kalıcı olmak üzere ikiye ayrılan işlemlerdir. Geçici işlemler hyaluronik asit bazlı dermal dolgularla veya yağ enjeksiyonları ile yapılırken kalıcı dudak dolgusu işlemlerinde dudak implantları kullanılır.

  • Dudak dolgunlaştırmak için hangi yöntemler gerekir?

Dolgun dudaklar için estetik bir müdahale şarttır. Bu müdahale estetik ameliyat veya ameliyatsız estetik şeklinde olabilir. Daha dolgun dudaklara kavuşmak için çeşitli peeling, yağ ve masaj yöntemleri önerilse de hepsi dudaklarda anlık olarak şişme, kabarma sağlayan yöntemlerdir. Gerçek dolgu uygulamasına tekabül etmezler.

  • Dudak dolgusu ile dudak botoksu aynı mı?

Her ikisi de sık yapıldığı ve çoğunlukla yüz bölgesine uygulandıkları için hastalar zaman zaman dolgu ve botoks işlemlerini birbirine karıştırabilmektedir. Halbuki her iki uygulamanın yapılma amacı farklıdır. Botoks; cilt kırışıklıklarına etki etken bir uygulamayken dolgu, bir hacim kazandırma uygulamasıdır.

Dudak botoksu diye bir işlem yoktur. Dudaklara yapılan işlem dolgu işlemidir. Dudaklara hacim kazandırarak dudakların yüz ile orantılı ve uyumlu bir görünüm kazanmasını sağlar.

  • Dolgu erkeklere de yapılır mı?

Dudak dolgusu işlemi, her erkeklere hem de kadınlara yapılabilen bir uygulamadır. 18 yaşını doldurmuş ve tıbbi bir engeli bulunmayan her kadın ve erkeğe yapılabilir. Ancak eğer işlem bir erkeğe yapılacaksa dudağın şeklinin maskülenliğini koruması için bazı hususlara dikkat edilir. Yapılacak dozun miktarı ve enjeksiyon şekli, bu noktada önem kazanır.

  • Dolgu yaptıranlar pişman oluyor mu?

Doğru bir doz ve teknikle yapılan dolgu uygulamalarında yüksek hasta memnuniyeti sağlanmaktadır. Birçok hasta başarılı bir dolgu uygulaması sonrasında işlemden memnun olmakta hatta bir çoğu işlemin kalıcılık süresi geçtiğinde dolgu uygulamasını yeniletmektedir.

Eğer hastalar doğru bir klinik ve doktor seçmedilerse, dudak dolgusu için başvurdukları kişi veya kurum alanında yetkin değilse o zaman dudak dolgularında maalesef istenilen sonuçlar elde edilemeyebilir. Böyle durumlarda hastalar işlemi yaptırdıkları için pişman olabilirler.

Herhangi bir pişmanlık yaşamamak için dudak dolgusu yaptıracağınız uzmanı ve kliniği iyi bir şekilde araştırmalı, seçiminizi bu doğrultuda yapmalısınız.

  • Dolgu sonrası eski hale dönüş mümkün mü?

Dolgu sonrasında dudakların eski haline dönmesinin iki yöntemi vardır. Birincisi dudak dolgusunun kalıcılık süresinin geçmesini beklemek ki bu ortalama 12 ayı bulmaktadır. Eğer bu süre zarfı sonunda yeniden dudak dolgusu yaptırmazsanız, dudaklarınız eski haline dönmüş olacaktır.

Bir diğer yöntem ise yapılan dudak dolgusunun eritilmesi işlemidir. Bunun için dolgunun erimesini beklemenize gerek yoktur. Dudaklara enjekte edilecek Hyalüronidaz enzimi ile dudaklardaki hyaluronik asitin eritilmesi ve dudakların dolgu işlemi öncesindeki haline döndürülmesi mümkündür.

  • Dudak dolgusu sonrasında his kaybı olur mu?

İşlem gününde, uygulama öncesi sürülen anestetik kremler nedeniyle dudaklarda kısmi bir his kaybı olmaktadır. İşlemi takriben 1-2 saat içerisinde bu his kaybı kendiliğinden geçer. Bunun dışında dolgu işlemine bağlı olarak dudaklarda herhangi bir his kaybı/hissizlik olmaz.

  • Dolgu nasıl eritilir?

Dudak dolgusunun eritilmesi de en az dolgu yaptırmak kadar kolay, basit ve güvenli bir işlemdir. Dudak dolgusu uygulamaları hyaluronik asit bazlı dermal dolgularla yapıldığında rahatlıkla eritilebilir. Dudak dolgusunu eritmek isteyen hastaların dudaklarına hyaluronidaz adlı bir enzim enjekte edilir. Bu enzim, hyaluronik asidin erimesini sağlayan bir enzimdir. Hyaluronidaz sayesinde dudak dolgunuzu kolaylıkla eriterek dudaklarınızın eski haline dönmesi sağlanabilir.

  • Hangi dudak dolgusu daha iyi?

Halihazırda piyasada birden fazla dudak dolgusu markası bulunmaktadır. Bunlar arasında en yaygın kullanılanlar Stylage, Hyabell, Teosyal, Juvederm, Restylane markalardır. Bu markalar arasında Teosyal, Juvederm hyaluronik asit bazlı ve FDA onaylı markalardır. Dudak dolgusu işlemleri asla gelişi güzel kliniklerde yapılmamalı gerek işlemin kalitesi gerekse sağlığınız için işlem esnasında mutlaka FDA onaylı markalar tercih edilmelidir.

  • Dudak dolgusu sonrası ödem

Dudak dolgusu uygulamalarından sonra kısmi ödem ve şişilik görülmesi beklediğimiz bir durumdur. Ödemin geçmesi ve dudakların son halini alması yaklaşık 10 gün sürebilir. Bu süre zarfında dudaklara fazla baskı yapmadan soğuk kompress uygulanması ve su tüketiminin artırılması dudaklardaki ödemin daha kısa sürede geçmesine yardımcı olacaktır.

  • Dudak dolgusu sonrası dudaklar yapay görünür mü?

Eğer dolgu işlemi için alanında yetkin, iyi bir doktoru seçtiyseniz dudak dolgusu işleminiz de başarılı şekilde gerçekleşecektir. Dudak dolgusunu iyi yapan bir doktor; dudağın anatomisine, yüzün anatomisine, dudak ile yüzün uyumuna ve alt dudak ile üst dudağın kendi içindeki oranına dikkat edecektir.

Doğru şekilde yapılan bir dudak dolgusunda, doğal görünümden ödün vermeden yüz ile uyumlu bir dudak formuna kavuşmak mümkündür. Ancak, eğer seçtiğiniz doktor dudak dolgusu işleminde uzman değilse o zaman maalesef yapay bir görünüm ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Doktorunuzun kalitesi, işleminizin kalitesini dolayısıyla dudaklarınızın işlem sonrasında yapay görünüp görünmeyeceğini belirleyen unsurların başında gelir.

  • Dudak dolgusu sonrası masaj nasıl yapılır?

Dual dolgusu uygulamasında sonra bazen topaklanma şeklinde dudaklarda hafif sertlikler görülebilir. Masaj, bu sertliklerin giderilmesi için iyi bir seçenektir. Topaklanma şeklinde sertlikler hissettiğinizde dudaklarınıza hafifçe masaj yaparak topaklanmanın dağılmasını sağlayabilirsiniz.

Masaj yaptığınızda dağılmıyorsa, doktorunuza başvurmalısınız. Doktorunuz topaklanmanın dağılmasına yardımcı olacaktır. Karşılaşılacak olası topaklanma problemi dışında dudak dolgusu yaptıranların herhangi bir dudak masajı yapmasına veya yaptırmasına gerek yoktur.

  • Dolgu alerji yapar mı?

Söz konusu dudak dolgusu uygulaması olduğunda hastaların en çok merak ettiği sorulardan biri de dudak dolgusunun alerjenik etkisi olup olmadığıdır. Dudak dolgusu uygulamaları yağ enjeksiyonuyla veya hyaluronik asit bazlı dermal dolgularla yapılan işlemlerdir. Her ikisi de hali hazırda vücudumuzda bulunan maddeler olduğu için herhangi bir alerjine yol açmaz. Dolayısıyla dudak dolgusu için alerjik reaksiyonu olmayan güvenli bir uygulamadır diyebiliriz.

  • Dudak dolgusu kaç günde oturur?

Dudak dolgusu işleminde, uygulama sonrası etkiler hemen gözle görülmektedir. Bununla birlikte oluşabilecek hafif şişliklerin inmesi ve dudakların son şeklini alması ortalama 7 ila 10 gün sürebilir. Bu kapsamda dudak dolgusunun oturmasının yaklaşık 1 hafta aldığını söyleyebiliriz.

  • Dudak dolgusu kaç cc yapılır?

Dudak dolgusu yapılırken kullanılacak cc miktarı hastadan hastaya değişiklik gösterir. İnce yapıl dudaklarda 2 veya daha fazla cc kullanılırken hali hazırda kısmi bir hacmi olan dudaklarda 1 cc yeterli olabilmektedir. Dudağınızın doğal hacmi, şekli, dudak yapınız gibi birçok farklı etken dudak dolgusunda kullanılacak cc miktarını belirler.

Eğer işlemde 1 cc’den fazla bir enjeksiyon kullanılacaksa o zaman dolgu işlemi iki seans olarak planlanır. Önce bir miktar dolgu işlemi yapılır. Uygulamadan yaklaşık 7-10 gün sonra ikinci seans uygulanır.

  • Dolgu sonrası alkol alınır mı?

Dudak dolgusu sonrasında ödem görülebilmektedir. Alkolün vücuttaki ödemi arttırdığı bilinmektedir. Bu nedenle işlemden sonra alkol almak için ortalama 5-7 gün beklenmesi önerilir. Bu süre zarfından sonra hastaların alkol tüketmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

  • Dolgu sonrası topaklanma

Dudak dolgusu işlemlerinde eğer enjeksiyon yüzeye yakın şekilde yapıldıysa topaklanma problemi ile karşılaşılabilir. Topaklanma sorunu genellikle kendiliğinden veya hafif düzeyde yapılan masajlarla geçer. Geçmediği takdirde hyaluronidaz enjeksiyonu çözüm olabilmektedir.

  • En iyi dudak dolgusu markası hangisi?

Günümüzde kliniklerde birden fazla dolgu markası kullanılmaktadır. Dudak dolgusu yaptırmak için seçtiğiniz kliniğin kullandığı ürünü öğrenmek her zaman için iyi bir seçenektir çünkü her markanın FDA onayı yoktur. Juvederm ve Teosyal, FDA onaylı dudak dolgusu markalarıdır.

  • Dudak dolgusu sonrası ruj sürülür mü?

Dudak dolgusu işleminden sonra ilk 2 gün ruj veya dudak parlatıcılarının kullanılmaması önemlidir. İlk 2 gün dudaklar hassas olacağı için ruj veya parlatıcı sürmek işlemi kalitesini etkileyebilmektedir. 2 gün sonrasında makyaj yapılmasında bir sakınca yoktur.

  • Dudak asimetrisi düzeltme

Dudak dolgusu sadece dudakları hacimlendirmek için değil dudaklardaki asimetrik görünümü gidermek için de uygulanabilir. Alt dudak ile üst dudak arasında orantının sağlanmasına yardımcı olan dolgu işlemlerinde, dudak asimetrisinin düzeltilmesi sık yapılan bir uygulamadır.

  • Dudak şekillendirme nasıl yapılır?

Doğru noktalara yapılacak enjeksiyonlar sayesinde dudak dolgusu kullanılarak dudaklara kısmi de olsa şekil vermek mümkündür. Doğru bir analiz ve değerlendirme sonrasında dudak dolgusu ile bazı hastaların dudaklarında kıvrım yaratılabilmektedir.

  • Dudak dolgusunda ne kullanılır?

Dudak dolgusu hyaluronik asit bazlı dolgularla veya kişinin kendi vücudundan alınan yağların dudaklara enjekte edilmesiyle yapılan işlemlerdir. Her iki yöntemin de kendine göre farklı avantajları bulunmaktadır.

  • Dolgunun ertesi günü

Dudak dolgusu yaptırdığınızın ertesi günü dudaklarınızda hafif şişme görebilir, enjeksiyon yerlerinde kısmi morluklarla karşılabilirsiniz. Bunlar beklenen durumlardır. Dudak bölgesi hassas bir bölgedir ve buraya yapılan enjeksiyonlar sonrasında dudaklarda bu tarz reaksiyonlar olabilir.

İlk 2-3 gün çok sıcak sıvılar tüketmemeye dikkat etmeli, makyaj yapmamalı ve diş muayenesi gibi dudaklarınızda baskıya neden olacak aktivitelerden kaçınmalısınız. Bunlara dikkat ettiğiniz takdirde dudak dolgusunun ertesi günü sizin için oldukça konforlu geçecektir. İşlemin oturması için bir süre beklemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

  • Kalıcı dudak dolgusu eritme

Hyaluronik asit bazlı dolgularla yapılan işlemlerin kalıcılığı ömürlük olmadığı için bazı hastalar kalıcı dudak dolgusunu tercih edebilirler. Ancak unutulmamalıdır ki hyaluronik asit dolgularla yapılan işlemler ameliyatsız geriye döndürülebilirken kalıcı dudak dolgusu işlemlerini geriye döndürmek için cerrahi müdahale gerekir. Kalıcı dudak dolgusu uygulamalarını ameliyatsız yöntemlerle eritmek mümkün değildir.

  • Hamileyken dudak dolgusu yapılır mı?

Dudak dolgusu uygulamaları güvenli işlemlerdir. Ancak hamilelik döneminde anneyi veya bebeği nasıl etkileyeceklerine dair bilimsel bir veri yoktur. Bu nedenle hamilelik döneminde dudak dolgusu yapılmamaktadır.

  • Dudak dolgusu ve sigara

Sigaranın dolgu uygulamalarına direkt zararı bulunmamaktadır. Ancak dudak dolgusu yaptıranların ilk 1-2 gün sigara içmemesi gerekmektedir. Sigara içerken dudağa yapılan baskı, ilk gün dudak dolgusunu etkileyebilir.

  • Emzirirken dudak dolgusu

Emziren annelere doğumdan 4-5 ay sonra yapılabilir. Dudak dolgusunun içerisinde bulunan hyaluronik asit, hali hazırda cilt yapısında bulunan bir maddedir.

Emziren anneler dolguyaptırmak isterlerse mutlaka FDA onaylı dolguları kullanan bir merkezi tercih etmelidirler.

  • Kalıcı dolgu

Kalıcı dudak dolgusu, sadece dudak implantları ile yapılabilen bir işlemdir. Hyaluronik asit bazlı dolgularla veya yağ enjeksiyonu ile yapılan dudak dolgusu işlemlerinde belirli bir süre sonrasında uygulamanın mutlaka yenilenmesi gerekir.

  • Dudak kontürü dolgusu

Dudak kontürü dolgusu da dudak dolgusu gibi hyaluronik asit bazlı dolgularla yapılan bir işlemdir. Dudak kontürü dolgusu uygulamasında amaç; dudakların cilt ile birleştiği yeri, sınırını, daha da belirginleştirmektir. Minimal dozlarla yapılan dudak kontürü dolgusu, yaklaşık 10 dakikada tamamlanan pratik bir işlemdir.

  • Dolgu ne kadar sürer?

Dudak dolgusu uygulaması yaklaşık 30 dakikada tamamlanan bir işlemdir. Bu süreye, işlem öncesi sürülen topikal kremlerin etki süresi de dahildir.

  • Dolgu sonrası morarma

Dolgu işlemi sonrasında özellikle iğnenin girdiği kısımlarda morarma olması beklenen bir durumdur. Dudaklarımız hassas bir cilt yapısına sahiptirler. Enjeksiyon işlemlerinde morarmaları, kızarmaları oldukça normaldir. Bu morarma kısa sürede kendiliğinden geçer. Morarmanın daha hızlı geçmesi için soğuk kompres yapılabilir.

  • Dudak dolgusu sonrası şişlik ne zaman geçer?

Dudak dolgusu sonrası ortaya çıkan şişlik genellikler bir iki gün içerisinde kendiliğinden geçer. Herhangi bir ek müdahaleye gerek yoktur.

  • Rus dudak dolgusu (Russian Lips)

Rus dudak dolgusu da dudakların hacim kazanması için yapılan bir işlemdir. Bu yöntemde de hyaluronik asit bazlı dolgular kullanılmakla birlikte klasik dudak dolgusu uygulamasına göre enjeksiyon daha farklı bir teknikle yapılır.

Rus dudak dolgusunda uygulama öncesi işlem alanına anestetik krem sürülür ve dudaklar uyuşturulur. Ardından özel kıl iğne diye tabir edilen ince bir iğneyle dudaklara dik açıyla enjeksiyon yapılır. Bu sayede dudakların kıvrım kazanması sağlanır. Klasik dudak dolgularında karşılaşılan genişlemenin önüne geçilir. Rus dudak dolgusu yeni bir işlem değil, dudak dolgusu uygulaması kapsamında yapılan bir enjeksiyon tekniğidir.

  • Yağ enjeksiyonuyla hyaluronik asit arasında ne fark var?

Yağ enjeksiyonu ile yapılan dolgu işlemlerinde kişinin kendi yağı kullanılır. Vücuttan alınan yağlar, özel bir işlemden geçirilerek dudaklara enjekte edilir. Kalıcılığı 2 yıla kadar sürmektedir. Uygulama için ameliyathane ortamı gerekir.

Hyaluronik asit bazlı dolgular ise laboratuvar ortamında üretilen ve farklı markalara ait dolgu malzemeleridir. Bu dolgular, klinik ortamda yapılır. Ameliyathaneye gerek yoktur. Kalıcılıkları ise ortalama 8 ila 12 ay arasında değişiklik gösterir.

  • Dudak dolgusunda altın oran nedir?

Altın oran geçmişten günümüze sanat, mimari ve estetikte kullanılan ve biçimsel olarak ideal kabul edilen bir orandır. Matematiksel karşılığı 1.618 olan altın oran, estetikte sıklıkla başvurulan bir kılavuzdur.

Alt dudakla üst dudağın birbirine ve genel manada yüze oranının belirlenmesinde kullanılan altın oran etkin olarak kullanılmaktadır.

  • Kalıcı makyaj olan dudağa dolgu yapılır mı?

Dudak renklendirme veya dudak pigmentasyonu olarak bilinen kalıcı makyaj uygulamaları, günümüzün popüler uygulamaları arasındadır. Dudaklarında kalıcı makyaj uygulaması olanlar da yaptırabilirler. Burada önemli olan iki işlemin yapılışı arasındaki zamandır.

  • Ördek dudak ne demek?

Ördek dudak, günümüzde yanlış şekilde yapılan dudak dolgularını ifade eden bir terimdir. Üst dudağa ihtiyaç duyulandan daha fazla dolgu yapılmasıyla ortaya çıkar. Fazla yapılan enjeksiyona bağlı olarak üst dudak orantısızca büyür ve dudağın öne doğru uzamasına sebep olur. Bu görünüme halk arasında ördek dudak görünümü denmektedir.

  • Kimlere ördek dudak dolgusu yapılır?

Ördek dudak, estetik ve zarafet açısından kabul görmese de bazı hastalar özellikle bu tarz abartılı dudaklar isteyebilirler. Normal şartlarda dudak dolgusu yapılabilen her hastaya ördek dudak da yapılır. Ancak Doku Clinic Ailesi olarak tüm medikal estetik işlemlerin doğal görünümden ödün vermeden yapılması gerektiğine inanıyoruz.

  • Geçici dolgu yapılıyor mu?

İmplant kullanılmadığı sürece yapılan tüm dudak dolguları geçicidir. İster yağ enjeksiyonu kullanılsın ister hyaluronik asit dolgu, her iki yöntemde de dudak dolgularının kalıcılığı kısıtlıdır.

  • Dudak dolgusu öpüşünce anlaşılır mı?

Yapılan dolgunun oturması için belirli bir süre gereklidir. Dudak dolgusu uygulamasından sonraki ilk 10 gün içerisinde dudakta yer yer sertlikler hissedilir. Bu süre zarfından sonra dudak dolgusu, öpüşünce anlaşılabilecek bir işlem değildir.

  • Dudak dolgusu dudak şeklini bozar mı?

Hayır, tam tersi. Dudak dolgusu, dudağa şekil vermek ve dudakları hacimlendirmek için başvurulan bir işlemdir. Dudak dolgusu, dudakların şeklini bozmaktan ziyade dudakların daha iyi bir şekle kavuşmasını sağlar.

  • Dudak dolgusundan kaç gün sonra duş alınır?

Dudak dolgusu uygulamasından sonra ilk 2 gün sıcak suyla duş alınmamalıdır.

  • Dudak dolgusu sonrası ne zaman su içilir?

Dudak dolgusu uygulamasından sonraki ilk 2-3 saat dudaklardaki uyuşukluk devam edebilir. Bu nedenle bu süre zarfında herhangi bir şey yenilip içilmemesi dudaklarınıza zarar vermemeniz için önemlidir. İlk 2-3 saat sonrasında rahatlıkla yemek yiyip su içebilirsiniz.

  • Hollywood dudağı nedir?

Bir dudak stili olan Hollywood Dudağı’nda alt dudağın üst dudağa oranı normalden tam tersi şeklindedir. Ayrıca bu dudak stilinde dudak kenarlarında belirsizlik olmaz. Dudaktaki ‘’philtrum çizgileri’’ ve ‘’Cupid’s Bow’’ denilen kısım belirginleştirilir.

  • Yağ enjeksiyonu kalıcı mı?

Hayır. Yağ enjeksiyonu ile yapılan dudak dolgusu işlemlerinin kalıcılığı 1,5 – 2 yıl arasında değişiklik göstermektedir.

  • Hangi dudaklar daha çekicidir?

Çekicilik kavramı bireysel bir olgudur ve herkesin bakış açısına göre değişebilir. Bununla birlikte  alt dudağın 2/3 üst dudağın ise 1/3 oranında olduğu dudak dolgusu işlemleri en çok tercih edilen ve beğenilen dudak şekilleri arasında yer alır.

  • Kadın dudağı nasıl olmalı?

Alt dudak ve üst dudak birbiriyle orantılı olmalıdır. Dudak kenarları yukarıya doğru hafif bir kıvrım içermelidir. Dudakların genel görünümü yüz anatomisi ile uyumlu olmalıdır. Bu saydıklarımız kadın erkek farketmeksizin her dudak görünümü için kabul gören genel estetik kurallarıdır.

  • Dudaklar yaşlandıkça neden incelir?

Vücudumuzun temel yapı taşlarından biri diyebileceğimiz kollajen, bir çeşit proteindir. Vücudumuzda birçok işlevi olan kollajen, aynı zamanda dudaklarımız dolgun ve biçimli görünmesine de yardımcı olur.

Yaş almaya bağlı olarak özellikle 30’lu yaşlardan itibaren vücudumuzda kollajen üretimi azalmaya başlar. Kollajen üretimi azaldıkça, dudaklarımız rolüm kaybetmeye meyilli hale gelir ve yaşımız ilerledikçe dudaklarımız kollajen üretiminin azalmasına bağlı olarak incelir.

  • Kelebek dudak ne demek?

Dudak yapısı aşağı doğru meyilli kişiler tarafından tercih edilen kelebek dudak uygulaması, bir dudak dolgusu şeklidir. Kelebek dudak şeklinde dudak kenarları yukarı doğru kıvrılarak yüzdeki somurtkan ve üzgün ifade giderilir.

Dudakların yay şeklinde kavis kazanmasına yardımcı olan kelebek dudak, Taylor Swift dudağı olarak da bilinmektedir. Kelebek dudak, kişilerin daha genç ve güçlü bir ifade kazanmasına yardımcı olur.

  • Alt dudak mı büyük olmalı üst dudak mı?

Farklı dudak şekilleri olmakla birlikte çoğu zaman estetik olarak alt dudağın üst dudağa göre daha hacimli olması tercih edilmektedir.

  • Dudak nasıl güzel görünür?

Dudaklarımız da tıpkı yüzümüz ve vücudumuz gibi bakıma ihtiyaç duyarlar. Özellikle soğuk havalarda kuru olmaları, çatlamalarına neden olabilir. Balm ve dudaklara özel bakım kremleri ile dudaklarınızın daima nemli kalmasını sağlamalı, makyaj ürünlerinizi seçerken besleyici özelliği olan ürünleri tercih etmelisiniz.

  • Kiraz dudaklı ne demek?

Kiraz dudaklı halk arasında kullanılan bir tabirdir. Belirgin ve kırmızı dudaklara halk arasında kiraz dudaklı denmektedir. Dudak dolgusu uygulamaları, dudaklarınızı dolgunlaştırırken renginin ortaya çıkmasına da katkı sağlayan uygulamalardır.

  • Dudak hangi renk olmalı?

Sağlıklı bir dudak; kırmızının tonlarında, dolgun ve nemli olmalıdır. Çatlak, kuruluk, uçuk olmamalıdır.

  • Evde nasıl dudak dolgunlaştırılır?

İnternette doğal dudak dolgunlaştırması adı altında evde yapılması için birkaç tarif ve yöntem bulunmaktadır. Nana yağı sürülmesi, biberler dudakların yanıp kızarmasının sağlanması, karabiber yağı gibi birçok yöntem önerilmektedir. Bu yöntemlerin hiçbiri dudak dolgusunun yerini tutmadığı gibi yoğun uygulamalarda dudaklarınıza zarar da verebilmektedir.

Dudaklar, hassas cilde sahip bölgelerin başında gelir. Bu nedenle dudaklara herhangi bir ürün/besin uygulanmadan önce mutlaka çok iyi araştırma yapılmalıdır.

  • Dudakları ne dolgunlaştırır?

Dolgun dudaklara sahip olmanın etkin yolu dudak dolgusu uygulamalarıdır. Evde yapacağınız tarifler veya masajlar, dudak dolgusundaki gibi bir dolgunluk sağlamaz.

  • Sigara dudak kurutur mu?

Sigara dumanı, dudakların gün içerisinde kurumasına neden olan etkenler arasındadır. Bunun yanı sıra sigara içmek, dudakların hassas cilt yapısında çeşitli deformasyonlara da davetiye çıkarabilmektedir.

  • Lip lift mi dolgu mu?

Lip lift, burun altındaki küçük bir dokunun çıkarılarak üst dudağın gerilmesi işlemidir. Ameliyat gerektiren bir prosedürdür. Dudak dolgusu ise ameliyatsız şekilde daha dolgun dudaklara kavuşmanızı sağlayan bir işlemdir. Lip lift,  dudaklarının daha fazla ortaya çıkmasını isteyen kişiler için bir alternatif olmakla birlikte dudak dolgusunun yerini tutmaz.

Lip lift uygulamasında sadece üst dudağa müdahale edilir ve işlem kalıcı bir uygulamadır. Geri döndürülemez. Dudak dolgusunda ise ihtiyaç halinde alt dudağa da müdahale yapılır ve istenildiği takdirde işlem geri döndürülebilir.

  • Dudak dolgusu gülüşü etkiler mi?

Doğru dozda ve doğru teknikle yapılan dudak dolgusu, gülüşünüzü olumsuz yönde etkilemez. Tam tersi, dudak dolgusu sonrasında dudaklarınız daha simetrik ve biçimli olacağı için gülüşünüz daha estetik görünür.

  • Dudak dolgusu neden top top olur?

Dudak dolgusu uygulamalarından sonra görülebilen bu durumun birden fazla nedeni olabilir. Yanlış dolgu kullanımı, enjeksiyonun yanlış şekilde yapılması veya hastaların uygulamadan hemen sonra çok sıcak içecekler tüketmesi bu probleme neden olabilir. Dudaklardaki topaklanma, masaj ile dağıtılabilmektedir.

  • Dudak dolgusu sonra sarkma yapar mı?

Dudak dolgularının belirli bir kalıcılık süresi vardır. Bu süre zarfından sonra enjekte edilen dolgu yavaş yavaş vücut tarafından emilir ve dudaklar hacmini kaybeder. Hacim kaybı sonrasında dudaklarda herhangi bir sarkma, kırışma veya dudakların biçiminin bozulması söz konusu değildir. Bu durum vücudun kilo vermesi sonrasında cildin sarkması gibi düşünülmemelidir. Dudak dolgusu sonrasında dudaklarınız eski haline döner ancak şekillerinde sarkma ya da bozulma olmaz.

  • Dudak dolgusu burnu küçük gösterir mi?

Dudaklara yapılan dolgunun direkt olarak burna etkisi yoktur. Ancak ince yapılı dudakların göz yanılması nedeniyle burnu daha büyük gösterdiği bilinmektedir. Bu noktada, dolgun dudaklar burnun görünümünü kısmi olarak küçültebilmektedir.

  • Dolgu eritilir mi?

Evet, dudak dolgusu rahatlıkla geriye döndürülebilen bir işlemdir. Dudaklara doktor tarafından Hyaluronidaz enjekte edilmesiyle rahatlıkla eritilebilir.

  • Dudak dolgusu dudağı sertleştirir mi?

Dolgu sonrası ilk birkaç gün dudaklarda kısmi sertleşme olması normaldir. Dolgu oturduktan sonra dudaklarda dolgu işlemine bağlı olarak herhangi bir sertlik kalmaz.

  • Dudak dolgusu sıcakta erir mi?

Hayır, erimez. Dudak dolgusu yaptırdıktan ve dolgunuz oturduktan sonra sıcak içeren her şeyi yiyebilir ve yapabilirsiniz. Bununla birlikte çok sık saunaya ve solaryuma girmenin dudak dolgusunun ömrünü kısalttığı düşünülmektedir.

  • Dudak dolgusu kaç günde yumuşar?

İşlemi takriben 2-3 gün içerisinde dudaklardaki sertlik geçecektir.

  • Dolguda rötuş ne zaman yapılır?

Normal şartlarda dolgu, tek seansta tamamlanan bir işlemdir. Ancak hasta ilk kez dolgu yaptırıyorsa ve 1 cc’den fazla bir dolguya ihtiyaç olduğu düşünülüyorsa o zaman ilk seanstan yaklaşık 10 – 14 gün sonra bir rötuş seansı yapılabilir.

  • İdeal dudak nasıl olmalı?

İdeal tanımı hastadan hastaya değişebilmekle birlikte genel kabul gören ideal dudak tanımı; pembe ve kırmızı tonlarında, dudak kenarları yukarı doğru kıvrımlı, orta kısmı dolgun, Cupid kısmı belirgin, cildi nemli olmalıdır. Dudakların üzerinde ve kenarlarında derin çizgilenme olmamalıdır.

  • Bal dudaklara iyi gelir mi?

Balın dudakları parlattığına ve nemlendirdiğine inanılmaktadır ancak bu bilginin bilimsel bir alt yapısı bulunmamaktadır.

  • Fransız dudağı nasıl olur?

Dudaklardaki kontörün belirginleştirildiği bir dolgu tekniği olan Fransız dolgusu, tıpkı diğer dolgu uygulamaları gibi hyaluronik asit bazlı dolgularla yapılır. Fransız dudağı uygulamasında alt ve üst dudağın birbiriyle olan orantısı korunur.

Akabinde üst dudağın belirli kısımlarına enjeksiyon yapılarak, üst dudağın alt dudağın üzerine doğru gelmesi sağlanır. Fransız dudağında alt ve üst dudak çizgisel olarak değil Eros yayı gibi birbirini tamamlar şekilde görünmektedir.

  • Fransız öpücüğü ile Fransız dudağı aynı şey mi?

Hayır değildir. Fransız öpücüğü, filmlere de konu olan bir öpüşme tekniğidir. Fransız dudağı ise hyaluronik asit dolgularla yapılan bir dudak şeklidir. Fransız dudağı yaptıranlar Fransız öpücüğü verebilir mi derseniz, bizce her dudak şekli güzel bir öpücük verebilir.  🙂

Sıkça Sorulan Sorular

İşlem süresi yaklaşık 30 dakikadır.

Enjeksiyon sonrasında dudaklarda bir miktar şişkinlik ve iğne ile uygulanan her türlü dolgu işleminde olduğu gibi enjeksiyon noktalarında morarmalar görülebilir, ancak bu durum birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçer. Bölgesel şişlik hali bazı kişilerde 7 güne kadar uzayabilir. Bu süreçte kapatıcı özellikli makyaj ürünleri kullanılabilir.