Kaş Ekimi
İçerikler Tablosu
Kaş Ekimi Nedir?
Kaş Ekimi; Çeşitli sebeplerden ötürü kaş dökülmesi yaşayan bireylere uygulanabilen kaş ekimi operasyonunun bilinirliliği her geçen gün artıyor. Kişiyi kısa sürede istenen sağlıklı ve doğal kaşlara kavuşturan bu kısa operasyon ile başarılı sonuçlar elde ediliyor. Başın arka bölgesi öncelikli olmak üzere tüm donör bölgelerden alınabilen saç kökleri ile gerçekleştirilen kaş ekimi genellikle DHI yöntemi ile yapılıyor.
Kaş dökülmesinin sebepleri arasında genellikle uzun süre aynı bölgeden kaş alımı yapılması, saç kıran gibi cilt hastalıkları, kalıcı makyaj veya kemoterapi tedavisi gibi durumlar bulunuyor. Dökülen kaşların daha sonra yerine gelmesi söz konusu olabiliyor. Eğer kalıcı bir şekilde yerine gelmediği görülüyorsa kaş ekimi operasyonu yapılabiliyor.
Operasyonlardan sonra doğal ve gerçekçi bir görünüm elde etmenin çok önemli olduğu kaş ekimi operasyonları, oldukça özen ve dikkat gerektiriyor. Bunun için ekim yapılan saç köklerinin yani greftlerin açısı ve yönünün doğal olması, kaş çizgisinin dikkatlice dizayn edilmesi gerekiyor.
Aynı zamanda kaş ekimi operasyonlarında DHI tekniği ile ekim uygulanıyor. Çünkü FUE tekniğinde yapılan kanal açma işlemi, var olan saç köklerine zarar verebiliyor.
Kaş Ekiminin Aşamaları
1. Konsültasyon ve planlama
Ekim yapılacak alana ve kaş tasarımına konsültasyon aşamasında karar verilir. Bu aşamada doktor tarafından kişinin yüz hatlarına uygun ve kişinin isteğine göre bir planlama yapılır.
2. Saç Köklerinin Toplanması
Genelde tıraşsız bir yöntem olarak bilinen DHI yöntemi ile bu işlem gerçekleştirilir. İhtiyaç olan greft miktarının da az olması bu işlemin kolayca yapılabilmesini sağlar. Bu işlemde sadece saç köklerinin daha sağlıklı bir şekilde alınabilmesi için, genellikle donör bölge olan bölgesinde çok küçük bir alan, saçların örtebileceği şekilde, tıraş edilir.
Sadece tekli saç kökleri toplanır. Çünkü tekli saç kökleri kaş bölgesinde estetik bir duruş gösterir. Bu işlemde saçların toplanması için açılan alana lokal anestezi uygulanır.
3. Saç Köklerinin Ekilmesi
DHI tekniği ile gerçekleştirilen kaş ekim operasyonlarında ekim yapılacak alana da lokal anestezi uygulanır. Saç kökleri uygun açı ve yönlerle Choi Implanter kalemleri ile ekilir. DHI yöntemi burada kanal açmadan direkt olarak ekim yapabilme şansını sunar. Böylece hem işlem daha kısa sürede biter hem de işlem bölgesindeki doku daha fazla korunur.
Kaç Greft Ekilmeli?
Kaş ekimi operasyonu için genellikle 200-300 greft ekilmesi yeterli olur.
Uygulamadan Sonraki Süreç Nasıl İlerler?
Kaş ekiminden sonra dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Sağlıklı ve doğal görünüme sahip bir sonuç için operasyondan sonraki süreç de en az operasyon süreci kadar önemlidir. Doktor kontrolünde ilerleyen operasyon sonrası süreçte doktorun ve hasta temsilcilerinin tavsiyelerine uyulduğu takdirde olumsuz herhangi bir durum yaşanmaz.
- Operasyondan sonraki gün tıbbi komplikasyonların önlenebilmesi için bir pansuman yapılır. Aynı zamanda ekilen saç köklerinin sağlıklı deri ile tutunup tutunamadığı kontrol edilir.
- Ekim işlemi sonrası şok dökülme 15 gün içinde görülebilir.
- Sonrasındaki 3 ayda tatmin edici görüntü ortaya çıkar.
- Devam eden 8-12 ay içinde nihai sonuç görülür.
Kaş Ekimi Fiyatları 2025
Kaş ekimi fiyatları 2025 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.