Whatsapp

Erkeklerde Burun Estetiği Ameliyatının Püf Noktaları

Erkeklerde Burun Estetiği Ameliyatının Püf Noktaları

Erkek burun estetiği ameliyatı ile kadın burun estetiği ameliyatı birbirinden oldukça farklıdır. Bunun sebebi erkeklerin yapısal olarak ciddi farklar taşımasıdır. Erkek burun estetiği ameliyatı, diğer ameliyatlara göre de farklıdır. Bunun sebebi ameliyat gerçekleştirilirken burun ucunun daha estetik bir operasyon gerektirmesidir.

Günümüzde pek çok erkek burun kemiği, geniz eti ve diğer solunum problemleri sebebiyle cerrahi müdahale görebilmektedir. Burun kemiğinin yamuk olması, burnun daha önceden fiziksel bir darbe sebebiyle kırılmış olması, geniz etinin fazla olması ve benzeri pek çok rahatsızlık erkeklerde burun estetiği ameliyatı yapılmasına neden olmaktadır.

Günümüzde her 100 erkekten 25’i bu ameliyatı gerçekleştirmektedir. Ameliyat öncesi ve sonrası, dikkat edilmesi gereken noktalara uyum sağlandığı takdirde, ameliyat süreci oldukça başarılı bir şekilde tamamlanmaktadır.

Erkek Burun Estetiği ile Kadın Burun Estetiği Neden Farklıdır?

Erkek burun ameliyatı ile kadın burun ameliyatı birbirinden farklıdır. Bunun sebebi erkek burnunun kadına burnuna nazaran daha kalın derili bir yapıya sahip olmasıdır.

Bununla birlikte, erkek burun yapısındaki kemik ve kıkırdaklar da daha kalın olmaktadır. Burun sırtı olarak adlandırdığımız bölüm ise kadınlara göre daha geniştir. Alın ile burun arasındaki mesafe de kadınlara göre farklıdır.

Erkeklerde burun estetiği ameliyatı yapılırken özellikle burun ucuna dikkat edilmektedir. Bunun sebebi burun ucu ile dudak arasındaki açının kadınlara göre daha dar ve burun hatlarının daha belirgin yer almasıdır. Erkeklerde burun estetiği gerçekleştirilirken belirgin bir yapı oluşturulmaya çalışılır, kadınlarda ise daha az belirgin olan bir yapıya kavuşturmak istenir.

Erkeklerde Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Olmalıdır?

Erkeklerde burun estetiği ameliyatı yapılırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Cerrahi işlem gerçekleştirirken erkeksi yani maskülen yapıya zarar verilmemelidir. Yüzdeki ifadenin yumuşaması önlenmelidir. Burun doğal bir görünüme sahip olmalı, dışarıdan bakıldığında ameliyat yapıldığı belli olmamalıdır.

Genel olarak erkek burun estetiği sırasında karşılaşılan problemlerden biri, solunum ve solunum yolu rahatsızlıklarıdır. Bu rahatsızlıkların da cerrahi işlem sırasında çözülmesi gerekir. İşlem yapılırken burun sırtının düz olmasına dikkat edilmelidir. Hafif kemer verilmesi, daha doğal bir görünüme ulaşılmasını sağlamaktadır.

Karşıdan bakıldığında burun delikleri görünmemelidir fakat, burun ucu da sarkık olmamalı ve varsa eğrilik düzeltilerek işlem tamamlanmalıdır.

Erkeklerde Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Her iki cinsiyet için de ameliyat açık ve kapalı olarak yapılmaktadır. Erkeklerde burun estetiği ameliyatı yaklaşık olarak 3-4 saat arasında sürer ve genel anestezi altında uygulanır. Uygulanan genel anestezi sayesinde hasta hiçbir şey hissetmemekle birlikte ağrı da çekilmemektedir.

Gerçekleşen ameliyat sonrasında, hasta odaya alınmaktadır. Burun içerisinde nefes almanızı sağlayan ve silikondan oluşan burun içi tamponları vardır. Burun üzerinde alçı veya atel olacaktır.

İlk gün ve ertesi gün her saatte bir 20 dakika buz uygulanması şişlik ve morlukların daha az olmasını sağlamaktadır. Doktor tarafından önerilen ilaçları ve tavsiyeleri kullanmanız ve uygulamanız takdirinde, iyileşme süreciniz hızlı olacaktır.

Erkeklerde Burun Ucu Estetiği Ameliyatı Nasıldır?

Burun ucu estetiği ameliyatı için hastanın uygun olması önemlidir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin, burun ucunda yapılacak olan değişikliğin sorunlarının düzeltilmesi için yeterli bir müdahale olacağını düşünmektedir. Fakat burun ucu estetiği için hastanın uygun olup olmaması da önemlidir. Her hastaya bu ameliyat gerçekleştirilmemektedir.

Hastanın uygun olup olmadığına cerrah karar vermektedir. Uzman bir plastik cerrah ile görüşme sağladıktan ve muayene edildikten sonra, cerrahi işleme karar verilmelidir.

Erkek Burun Estetiği Ameliyatı ile Nefes Alma Problemi Tedavi Edilebilir mi?

Genellikle erkeklere yapılan burun estetiği ameliyatı, yaşanan nefes problemi ile birlikte gerçekleşmektedir. Nefes alma sorunu, burun fonksiyonlarının faaliyet göstermemesinden kaynaklanmaktadır. Zamanla bu problem artabilmektedir.

Erkek burun estetiği sırasında bu problem ortadan kaldırılabilmektedir. Ameliyatla birlikte; varsa septumdaki eğrilikler ve burun eti büyümesi gibi solunum problemleri rahatlıkla çözülebilmektedir. Böylelikle hastanın çok daha rahat nefes alması sağlanmaktadır.

Erkeklerde Burun Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Erkek burun ameliyatı genellikle 3 ila 4 saat arasında gerçekleşmektedir. Operasyon süresi hastada yapılacak işleme göre değişmektedir. Doktordan doktora, hastadan hastaya ve tercih edilen tekniğe göre ameliyat süresi uzayıp kısalabilmektedir. Genellikle işlem süresi 3 buçuk saati geçmemektedir.

Eğer nefes alma problemlerinin yaşanması gibi, hasta için ek prosedürler planlanırsa ameliyat süresi uzayabilmektedir. Bu gibi bir durumda endişe edilmesine gerek yoktur. Genel anestezi uygulanacağı için tedirgin olunacak bir durum söz konusu değildir.

Erkeklerde Rinoplasti Ne zaman yapılabilir?

18 yaşını geçen ve bazı rahatsızlıklara sahip olan erkeklerin tamamına estetik işlemi yapılabilmektedir. İşlem öncesinde dikkat edilen noktalar; kişinin çocukluk çağından çıkması, kararlarını kendisinin verebileceği, sorumluluklarını kendisinin alabileceği ve yasal olarak reşit sayıldığı yaşa gelmesi şeklindedir. Erkek burun ameliyatı için en küçük yaş 18 yaş olarak belirlenmiştir.

Erkek Burun Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Erkek burun estetiği ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıdaki gibidir:

  • Hasta genel anesteziden çıkacağı için uyandıktan sonra mutlaka yürüyüş yaptırılmalıdır.

  • Doktor tarafından önerilmeyen hiçbir aktivite gerçekleştirilmemelidir.

  • Ameliyattan sonra belirli aralıklar ile buz kompresi yapılmalıdır.

  • Hastanın burun kısmında yer alan atel veya silikonlar çıkarılmamalı, oynanmamalıdır.

  • Buruna baskı yaratacak herhangi bir şey yapılmamalıdır. Ufak darbeler bile önemlidir. Darbe almamaya özen gösterilmesi gerekir.

  • İlk 3 gün duş alınmamalıdır. Genellikle hastalara ilk haftayı atlattıktan sonra duş almaları önerilmektedir.

  • Dikişler alınana kadar hasta burundaki dikişlere dokunmamalı, kendi başına çıkarmaya çalışmamalıdır.

  • Ameliyat öncesinde ve sonrasında hasta güneşe maruz kalmamalıdır. Eğer hasta güneşten yanmış ise bu durum normale dönene kadar beklenmelidir.

  • Ameliyattan 1 hafta sonra ufak egzersizler yapılmaya başlanmalı, yürüyüşler gerçekleştirilmelidir.

  • Ağırlık kaldırmak ve spor yapmak için doktor önerisi beklenmelidir. Genellikle bu aktiviteler için 1 ay beklenmesi gerekmektedir.

  • Deniz ya da havuz gibi ortamlarda dalış yapılmamalıdır.

  • Bisiklet, motosiklet gibi araçlar kullanılmamalıdır.

  • Uçak yolculuğu yapılmamalıdır. Yolculuk yapılması için en az 1 ay beklenmelidir.

  • Birkaç işlem aynı anda yapıldıysa hasta olabildiğince istirahat etmelidir ve kendini zorlayacak tüm aktivitelerden uzak durması gerekir.

Doku Clinic ile güzelliğe dokunun!