Burun Kemeri Dolgu ile Düzeltilebilir mi?
İçerikler Tablosu
Burun Kemeri Dolgu ile Düzeltilebilir mi?
Cerrahi işleme gerek kalmadan burundaki pek çok şekil bozukluğunu gidermek için tercih edilen burun dolgusu, acısız ve basit bir yöntemdir. Ameliyatsız burun estetiği olarak da bilinen bu işlem, cerrahi işleme göre çok daha kısa sürmektedir. Pek çok burun şekil bozukluğu için tercih edilebilir.
Özellikle burundaki en büyük sorunlardan biri olan burun kemeri için bu işlemin uygulanıp uygulanamayacağı merak edilmektedir. Burun dolgusu ile burun kemeri sorununa çözüm bulmak mümkündür. Küçük veya büyük görünüme sahip tüm kemerlere burun dolgusu işlemi uygulanabilir.
Kemerli burna dolgu yapılırken burun ucu ya da burun kenarı dolgusu da yapılabilir. Birden fazla işlem aynı anda yapılarak burna daha estetik bir görünüm kazandırmak mümkündür. Kemerli görünümden kurtulmak için de burun dolgusu, ağrısız ve acısız bir yöntem olarak tercih edilebilir.
Burun Dolgusu ile Hangi İşlemler Yapılabilir?
Burun kemeri, burun ucu düşüklüğü, burun deliği genişliği gibi çeşitli problemleri düzeltmek için tercih edilen burun dolgusu, farklı işlemlerle birlikte yapılabilir. Burnun farklı yerlerinde bulunan bozukluklar için çeşitli bölgelere dolgu uygulayarak estetik bir burun görünümü elde etmek mümkündür. Burun kemeri dolgusu ile yapılabilecek işlemler şunlardır:
- Burun ile dudak kesişimi daha belirgin hale getirilebilir.
- Burun sırtına daha düz bir görünüm kazandırılabilir.
- Burundaki asimetrik görünüm ortadan kaldırılabilir.
- Burun ucundaki, yan kısımlardaki ve sırttaki hacim eksiklikleri dengelenebilir.
- Burun estetiği ameliyatından sonra burunda meydana gelen şekil bozuklukları düzeltilebilir.
- Asimetrik görünüme sahip burun delikleri daha simetrik hale getirilebilir.
- Burun ucu kaldırılarak daha estetik bir görünüm elde edilebilir.
- Burundaki eğrilikler kısmen ya da tamamen düzeltilebilir.
- Kırıklardan dolayı oluşan estetik bozukluklar giderilebilir.
Burun kemeri, kimi zaman nefes almayı güçleştirmektedir. Burundaki bu şekil bozuklukları daha pek çok fonksiyon bozukluğuna neden olmaktadır. Burun kemeri estetiği için burun dolgusunu tercih edenler, bu fonksiyonların düzelip düzelmeyeceği konusunu merak etmektedir. Ciddi nefes alma problemleri oluşturan septum eğrilikleri gibi anatomik problemler burun dolgusu ile düzeltilemez.
Ancak burun dolgusu ile valv açısı kısmi olarak düzeltildiğinde nefes almada biraz da olsa düzelmeler meydana gelebilir. Yani çok sık olmamakla birlikte burun dolgusundan fonksiyonel olarak düzeltme beklenebilir.
Burun Dolgusu İşlemi Ne Kadar Sürer?
Ameliyatsız bir şekilde burun yapısını düzeltme ve yüz yapısına göre estetik bir görüntü verme işlemi olan burun dolgusu, enjeksiyon malzemeleri kullanılarak yapılır. Bu dolgu işleminin enjeksiyon malzemesi hyaluronik asit ve dolgu malzemesidir. Burun dolgusu işlemine başlamadan önce hastanın talepleri dinlenir ve burnun hangi kısımlarının düzeltileceği net olarak belirlenir.
Burun dolgusundaki asıl amaç hem hastanın memnun kalması hem de burna estetik bir görüntü kazandırmaktır. Burun dolgusu süresi yaklaşık olarak 45 dakikadır. Bu sürenin büyük bir kısmı anestezik kremin etki etmesini beklemek ve burnun uyuşmasını sağlamaktır. Burun dolgusunu enjekte etme süresi yaklaşık 5-10 dakika sürer.
Yani oldukça kısa bir süre içinde burun dolgusu ile burna estetik bir görünüm vermek mümkündür. Burun dolgusu işleminin süresi hastadan hastaya değişmekle birlikte genel olarak bu şekildedir. Tercih edilen dolgu yöntemi, uygulamanın yapılacağı bölgeler ve hastanede kalıp kalınmayacağı gibi durumlar önemlidir.
Eğer ameliyatsız bir şekilde burun dolgusu yapılıyorsa, hyalüronik asit kullanılıyor demektir. En sık tercih edilen ve en kolay işlemlerdendir ve operasyondan sonra hastanede kalmaya gerek yoktur.
Yaklaşık 30 dakika ila 1 saat süren işlem sonunda günlük hayata dönmek mümkündür. Ancak eğer yağ enjeksiyonu ile işlem yapılıyorsa, bu burun kemeri ameliyatı olduğu için daha uzun sürer. Hastanın baseni ya da karın bölgesinden liposuction yöntemi ile alınan yağ, enjekte edilecek hale getirilir ve sonra enjekte edilir.
Bu işlem yaklaşık 2 saat kadar sürmektedir. Genel olarak bu yöntem pek tercih edilmemektedir. Hastaların burun dolgusunu tercih etme nedeni, daha kolay bir estetik yöntem olmasından kaynaklanmaktadır.
Bu nedenle de ameliyat gerektiren burun estetiği işlemlerinden ziyade ameliyatsız burun dolgusu işlemlerine yönelmektedirler. Burun dolgusu nasıl yapılır sorusuna kısaca bu şekilde yanıt verilebilir.
Özellikle bu işlemi yaptıracak kişiler, estetik ameliyata göre daha ağrısız olduğunu ve iyileşme sürecinin daha hızlı olduğunu bilmelidir. Burun kemerinden burun deliği şekil bozukluklarına, asimetrik görünümden burun ucu sarkıklığına kadar pek çok sorun için tercih edilebilir.
Burun Dolgusu Ne Kadar Süre Kalıcıdır?
Burun dolgusu geçici mi sorusu bu işlemi tercih edecek kişilerin merak ettiği sorulardan biridir. Bu soruya yanıt olarak; hastadan hastaya göre sürenin değişebileceği verilebilir. Çünkü hastaların vücut yapıları ve dolgu geçmişleri, doğal olarak kalıcılığı etkiler.
Özellikle daha öncesinde aynı bölgeye burun dolgusu yaptırmış olan kişilerin dolgu kalıcılığı daha uzundur. İlk defa burun dolgusu yaptırılıyorsa, genel olarak 1 -1,5 yıl kalır.
Bu süre sonunda dolgu erir ve vücuttan doğal olarak atılır. Yani burun dolgusu kalıcı bir işlem değildir. Ancak kalıcılığı bittiği zaman yeniden aynı bölgeye dolgu yaptırmak mümkündür.
Burun estetiği ameliyatına göre daha uygun fiyatlı olduğu için birden fazla kere yapılsa da hastalar tarafından tercih edilmektedir. Aynı zamanda ameliyata göre daha basit, ağrısız ve iyileşme sürecinin hızlı olması da hastaları bu işleme yöneltmektedir.
Etki alanının geniş olması, bu işlemin sık tercih edilmesinde etkilidir. Ayrıca tıbbi olarak anestezi alamayan, sağlık koşulları ameliyata uygun olmayan, ameliyattan korkan ve küçük yaşta olan hastalar için de uygundur. Bu sayede daha geniş bir kitleye hitap etmektedir.
Burun dolgusu ömrü, hastaların bu işlemden yeterince memnun kalması için idealdir. Eridiği zaman ikinci dolguyu yaptıran hastaların burun dolgularının kalıcılığı ise daha uzun olur. Bu kalıcılık süresi 2 yıla kadar uzayabilir. Böylece yeniden burun dolgusu yaptırma konusunda hastalar, çoğunlukla olumlu karar vermektedir.
Tabi ki işlemin nerede ve kim tarafından yapıldığı da oldukça önemlidir. Alanında uzman kişilerin yaptığı burun dolguları daha kalıcı olur. Çünkü kullandıkları malzemenin kalitesi, dolgunun kalıcılığını etkiler.
Burun ameliyatlarında kullanılan kıkırdak yerine, burun dolgusunda dolgu enjeksiyonu kullanılır. Bu dolgu kıkırdak görevi görür. Burundaki kemeri yok etmek için kemerin başladığı yer ile bittiği yer arasında düzlük oluşturmak için dolgu yapılır.